Fotó: Facebook/ ZTE FC

A 99. percben jött a csattanó: A ZTE pontot mentett a Puskás Akadémia ellen

Plsek a 88. percben büntetőből talált be, azonban Spoljaric a 99. percben döntetlenre mentette a mérkőzést.
Csakfoci.hu 2023. szeptember 29., péntek 21:58
Fotó: Facebook/ ZTE FC
Plsek a 88. percben büntetőből talált be, azonban Spoljaric a 99. percben döntetlenre mentette a mérkőzést.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. szeptember 29., péntek 21:58

A sereghajtó Zalaegerszeg a dobogóért küzdő Puskás Akadémia csapatát látta vendégül a 8. forduló pénteki nyitómérkőzésén. A hazaiaknál kikerült a keretből Senkó Zsombor, aki a Vidi ellen 3-3-ra végződő bajnokin két hibát is vétett, a helyén Gyurján Márton kezdett a Zetében. Sallói István sportigazgató a csakfoci.hu-nak beszélt a fiatal kapusról, a szakvezető úgy fogalmazott, hogy "Senkónak a fejlődése szempontjából egy kis szünetre van szüksége."

I. félidő

A negyedik perc elején a hazaiak máris megszerezhették volna a vezetést. Szendrei lövése Stronatin pattant meg, majd Markek is beleért a lövésbe lábbal, de a labda a hosszún érkező Mance elé pattant, aki a kapu torkából sem tudott az üres kapuba találni, estében a jobb kapufára lőtte a ziccert. Később a felcsútiak is jelezték gólszerzési szándékaikat; előbb Bedi 20 méteres lövését védte Markek, majd Gruber távoli lövése szállt el a kapu felett.

A 21. percben Soisalo szaladt el a jobb oldalon, majd a 16-oson belülről, éles szögből lőtt, Markek lábbal tolta szögletre a labdát. A szöglet is tartogatott helyzetet: Batik a jobb kapufára fejelt a sarokrúgás után. A 28. percben Brandon beadása után Gyurján rosszul mozdult ki, Levi megelőzte őt, de próbálkozása mellé ment. Öt perccel később Soisalo a 16-os vonaláról lőtt jócskán fölé.

Mance kapott labdát Mimtől a 36. percben, a 16-oson belül befelé tolta a labdát, majd ballal a hosszút vette célba, Gyurján vetődve hárított. Egyszer az egyik, másszor a másik kapu előtt alakult ki helyzet az első játékrészben: a 39. percben Brandon centerezése után Plsek törte el a labdát, így az a kapu mellé csorgott. A félidő hajrájában még Mance távoli kísérlete suhant el centikkel a jobb alsó mellett, így 0-0-s döntetlennel zárult a játékrész.

II. félidő

A fordulást követő első 15 perc alig-alig hozott helyzetet, majd egy kontra végén Mim hozta a labdát a bal oldalon, és jobbal vette célba a hosszú felsőt, lövése azonban elment a kapu mellett. A 69. percben Mance 17-ről, éles szögből próbálkozott, Markek ölbe vette a lövést. Soisalo jobbról, laposan passzolt középre, Plsek irányába, azonban Evangelou becsúszva szögletre mentett.

A 84. percben a csereként beállt Colley-val szemben Csóka szabálytalankodott a 16-oson belül. A játékvezető néhány perces VAR-vizsgálat után úgy ítélte meg, hogy Csóka lerántotta a támadót, így 11-es következett. Plsek magabiztosan lőtte a jobb alsóba a büntetőt (0-1). A játékvezető 8 percet hosszabbított, és végül a 99. percben össze is jött a ZTE egyenlítése: Spoljaric a 16-oson belülről lőtte ki a jobb alsót, Markek csak hozzáérni tudott a lövéshez, így 1-1-re végződött a mérkőzés.

NB I, 8. forduló

Zalaegerszeg-Puskás Akadémia 1-1 (Spoljaric 99., ill. Plsek 88. - 11-esből)

ZTE: Gyurján - Huszti (Németh D., 89.), Evangelou, Csóka, Medgyes - Sankovic (Spoljaric 74.), Mim - Croizet (Meshack, 74.), Szendrei, Bedi - Mance (Sajbán, 80.)

(cserék: Dombó, Várkonyi, Spoljaric, Soltész, Sajbán, Kovács, Todoroski, Safronov, Meshack, Szalay, Klausz, Németh D.)

Puskás: Markek - Maceiras, Golla, Stronati, Brandon - Batik, Plsek (Ominger, 97.) - Soisalo (Komáromi, 93.), Levi (Nagy, a szünetben), Corbu - Gruber (Colley, 74.)

(cserék: Auerbach, Komáromi, Colley, Favorov, Nagy Zs., Ominger, Lukács, Tyshchuk, Posztobányi)

Neked ajánljuk
Átigazolások
KTE
Farkas Balázs
A KTE tárgyal az ETO FC Győr 22 csatárával, Farkas Balázzsal is, aki ebben az idényben csak öt NB II-es meccsen játszott, viszont így is szerzett három gólt. (NSO)
KTE/KBSC
Papp Milán
A Kecskemét szerződtette a Kazincbarcika alapemberét, Papp Milánt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Csakfoci információi szerint a KTE-nek komolyan a zsebébe kell nyúlnia, ha érvényesíteni akarja a magyar válogatott támadó vételi opcióját.
Tovább az összes átigazoláshoz