A 11-est is védő Bogdán kiakadt a bíróra: "Van egy szabály, de be is kellene tartani"

120 perc után, 11-esekkel dőlt el a Hibernian és az Aberdeen skóciai Ligakupa-meccse (0-0) a vendégek javára. Bogdán Ádámnak, a hazaiak büntetőt is védő magyar kapusának a játékvezetővel is akadt megbeszélnivalója a párbajt követően.
Dudás Gábor 2018. szeptember 27., csütörtök 10:12
120 perc után, 11-esekkel dőlt el a Hibernian és az Aberdeen skóciai Ligakupa-meccse (0-0) a vendégek javára. Bogdán Ádámnak, a hazaiak büntetőt is védő magyar kapusának a játékvezetővel is akadt megbeszélnivalója a párbajt követően.
Szerző: Dudás Gábor 2018. szeptember 27., csütörtök 10:12

Élvezetes és több helyzetet is hozó, mégis gólnélküli rendes játékidőt, majd hosszabbítást követően, 11-esekkel ment tovább az Aberdeen Edinburgh-ben, a Ligakupa negyeddöntőjében, 6-5-nyerték a ráadást a vendégek.

A Hibernian magyar kapusa, Bogdán Ádám a büntetősorozat harmadik körében visszahozta az első lövést elhibázó csapatát, Niall McGinn kísérletét hárítva lábbal, de végül a Manchester City-től kölcsönvett Thomas Agyepong csak a kapufát találta el, ez pedig végzetesnek bizonyult a fővárosiak számára.

(Bogdán védése a The Sun Glasgow fotóján)

Bogdán a különcsatát követően a játékvezetőnél, Steven McLeannél  reklamált amiatt, hogy még az első sorozatban Joe Lewis megfogta Stevie Mallan büntetőjét, a légiós szerint azonban szabálytalan körülmények között.

Igen, váltottam néhány szót a játékvezetővel. A bírók mindig azt mondják, hogy maradjunk a 11-eseknél a vonalon, de igazából semmit nem tesznek akkor, ha nem így történik, pedig valóban így szól a szabály. Joe persze remekül védett, nagyon jó meccse volt, nem is ellene szól ez. De van egy szabály, a bírókat mégsem érdekli, ha valaki úgy véd ki egy 11-est, hogy nagyjából egy méterre kint áll a kapuból. Persze, ez a végén mit sem számít, Joe védett, a szabályt viszont nem tartották be.

Mindkét csapatnak adódtak lehetőségei a mérkőzésen, de szerintem többet tettünk a győzelemért, a helyzeteket viszont nem lőttük be, a végén pedig megbűnhődtünk ezért. Mondhatjuk, hogy igazságtalan eredmény született, de egyszerűen be kell rúgni a helyzeteidet. Nyilván mi, a menedzserünk és a szurkolóink is csalódottak amiatt, hogy nem jutottunk tovább. Lehetett volna ez egy sokkal szebb este is a számunkra. Egy kapusnak kell a szerencse is a büntetőknél, de azért fel is kell mérni az ellenfeleket, tanulmányozni, hogyan lövik a büntetőket, ennek pedig meg is van néha az eredménye. De van hogy egyszerűen nem tudsz eleget védeni, én pedig csalódott vagyok amiatt, hogy nem tudtam még több védéssel segíteni a csapatomat - idézi az Edinburgh Evening News a 30 éves magyar válogatott hálóőrt, aki a Liverpool kölcsönjátékosként véd egyelőre remekül a Hibernianben.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Igaznak bizonyultak a horvát sajtóhírek, a korábbi magyar válogatott játékos elismerte, hogy távozik a Hajduk Splittől.
NB I
Iván Alex
Holland, belga és magyar élvonalbeli csapat is érdeklődik Iván Alex, a Spartak Trnava játékosa iránt, akinek nemrég járt le a szerződése a szlovák élvonalban szereplő gárdánál - számolt be a hírről a kisalfold.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz