Fotó: www.molfehervarfc.hu

35 éve döntőzött a Real Madrid ellen a Videoton Székesfehérváron

1985-ben jutott utoljára európai kupasorozat döntőjébe magyar csapat, egészen pontosan a Videoton, amely ma 35 éve, május 8-án fogadta hazai pályán a Real Madridot az UEFA-kupa fináléjának első mérkőzésén.
Nyikes Zoltán 2020. május 8., péntek 16:01
Fotó: www.molfehervarfc.hu
1985-ben jutott utoljára európai kupasorozat döntőjébe magyar csapat, egészen pontosan a Videoton, amely ma 35 éve, május 8-án fogadta hazai pályán a Real Madridot az UEFA-kupa fináléjának első mérkőzésén.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. május 8., péntek 16:01

"Két nappal a Videoton - Real Madrid UEFA Kupa-döntő előtt Székesfehérváron kitört a járványos jegytéboly; boldog, boldogtalan belépő után rohangál. Holott ehhez képest nevetségesen könnyű kocsihoz, színes tévéhez, vagy bármely más hiánycikkhez hozzájutni. Mi több, a városban ezidáig példátlan módon kivirult a romlás virága, az üzérkedés" - idézi a Vidi klubhonlapja a Fejér Megyei Hírlap korabeli felvezető cikkét a döntő első mérkőzésének napjáról.

Közel negyvenezer ember előtt kezdődött az UEFA Kupa-döntő első felvonása Székesfehérváron, a sztárokkal felálló Real Madrid és az igencsak tartalékos Videoton mérkőzése, amelyet végül magabiztosan, 3-0-ra nyertek a vendégek - két héttel később pedig a Vidi kerekedett felül 1-0-ra, de összesítésben a spanyolok emelhettek magasba a trófeát.

A székesfehérvári mérkőzés után így értékelte a döntő első összecsapását Kovács Ferenc vezetődző: „Az első mérkőzés előtt a szokásosnál is többet gondolkodtam, mit kellene játszanunk. A Real Madridot nem tudtam a szokott módon föltérképezni, a videofelvételek pedig nem nyújtanak biztos támpontot. Tanácstalan voltam, ráadásul Májer, Csongrádi és Szabó nélkül nem sok jót várhattam a támadójátékunktól. Megfordult a fejemben, hogy talán a legokosabb lenne, ha 0-0-ra játszanánk, hátha közben sikerül megint egy gólt találnunk. Végül elvetetettem ezt a lehetőséget. A döntőben, hazai pályán illik nyerésre játszani.

https://www.facebook.com/csakfoci.hu/photos/a.487354731307375/3069056023137220/

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Kisvárda
Milos Kruscic
A csakfoci.hu információi igaznak bizonyultak: a Kisvárda vezetőedzője lett az Újpestről távozott Milos Kruscic.
Tovább az összes átigazoláshoz