Világsztárok és korábbi NB I-es játékosok között kapott hatalmas elismerést Kassai

Kakával, Andrej Arsavinnal, Danko Lazoviccsal és Róbert Vittekkel együtt kapott UEFA-mesterdiplomát Kassai Viktor.
Budai László 2022. november 8., kedd 10:40
Kakával, Andrej Arsavinnal, Danko Lazoviccsal és Róbert Vittekkel együtt kapott UEFA-mesterdiplomát Kassai Viktor.
Szerző: Budai László 2022. november 8., kedd 10:40

A korábbi kiváló magyar játékvezető, a jelenleg a Bolgár Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottságának vezetőjeként dolgozó Kassai Viktor 25 társával egyetemben vehette át mesterdiplomáját Aleksander Čeferintől, az UEFA elnökétől, miután elvégezték az UEFA Executive Master for International Players (MIP) programját. A képzés korábbi játékosoknak/játékvezetőknek segít felkészülni a pályán kívüli második karrierre.

A végzősök mindannyian olyan tudást és tapasztalatot szereztek, amely felkészíti őket arra, hogy a pályán szerzett technikai készségek és a labdarúgó-szervezetek vezető pozícióinak betöltéséhez szükséges adminisztratív szakértelem közötti szakadékot könnyebben átléphessék. Ugyanezt a diplomát szerezte meg korábban az FTC jelenlegi sportigazgatója, Hajnal Tamás is.

A most végzettek közül is vannak olyanok, akik már komoly pozíciót töltenek be a nemzetközi futballban, többek között Kassai is, mellette Lise Klaveness a Norvég Labdarúgó Szövetség (NFF) elnökeként dolgozik, Kim Källström pedig a Svéd Labdarúgó Szövetség (SvFF) tanácsadója. Rajtuk kívül olyan korábbi klasszis futballisták kaptak most diplomát, mint például az aranylabdás Kaká, vagy Júlio César, Andrej Arsavin, Kolo Touré, Florent Malouda. De két korábbi NB I-es légióst is találhatunk a listán, a MOL Fehérvárnál légióskodott Danko Lazovicot, valamint a Debrecenben megfordult Róbert Vitteket.

A most diplomát kapók teljes listája itt

Olvastad már?
Kerkezt motiválják az átigazolási hírek: "Tudok ennél jobban is teljesíteni" - ez volt az eddigi legemlékezetesebb meccse
Motiválják az átigazolási híresztelések, de csak saját teljesítményére koncentrál Kerkez Milos, az AZ Alkmaar magyar válogatott futballistája.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz