Fotó: twitter.com/DBUfodbold

Vb 2022: Tovább tiltakozik az egyik válogatott a katariak ellen

A dán labdarúgó-válogatott a lehető legkisebb létszámmal, családtagok nélkül utazik el a november 20-án kezdődő katari világbajnokságra, így tiltakozva az emberi jogok megsértése miatt.
Budai László 2022. október 5., szerda 16:01
Fotó: twitter.com/DBUfodbold
A dán labdarúgó-válogatott a lehető legkisebb létszámmal, családtagok nélkül utazik el a november 20-án kezdődő katari világbajnokságra, így tiltakozva az emberi jogok megsértése miatt.
Szerző: Budai László 2022. október 5., szerda 16:01

Dánia labdarúgó-szövetségének kommunikációs igazgatója szerint minimalizálni akarják a küldöttség tevékenységét Katarban.

Nem akarunk profitot termelni Katarnak. Ezért a mozgásunkat, utazásainkat is a minimálisra csökkentjük a vb-n. A korábbi nagy tornákra a futballistákat mindig elkísérték feleségeik, párjaik, egy gépen utaztak, most azonban minden ilyen lehetőséget töröltünk

- nyilatkozta Jakob Hoyer.

Katar hosszú ideje a kritikák kereszttüzében áll a vendégmunkások sanyarú, sokszor embertelen munkakörülményei miatt. A Guardian című brit lap tavaly februárban tett közzé egy elemzést, mely szerint 2010 óta 6500 dél-ázsiai munkás veszíthette életét építkezések közben, a munkavállalók nemzetközi érdekvédelmi szervezete pedig többször felhívta rá a figyelmet, hogy az ország nem közli a haláleseteket.

Katar jelezte, hogy dolgozik a munkavállalói jogok fejlesztésén, ugyanakkor a sajtóhíreket és vádakat visszautasította, ahogy cáfolta az Amnesty International tavalyi jelentését, mely szerint továbbra is dolgozók ezreit zsákmányolják ki az országban.

A skandináv országokban az elmúlt években komoly tiltakozások voltak a katari vb ellen, legutóbb a dán válogatott helyi sportszergyártója, a Hummel jelentette be, hogy a csapat mezein nem lesz majd látható a cég neve, illetve hogy tiltakozásul készített a dánoknak egy harmadik számú mezt is a világbajnokságra, amely teljesen fekete.
(mti)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz