Ukrajnában még tart a háború, de a bajnokság újraindul - hivatalos

Augusztus 23-án speciális körülmények között ugyan, de újraindul az ukrán labdarúgó-bajnokság.
Póczik Dávid 2022. augusztus 6., szombat 16:42
Augusztus 23-án speciális körülmények között ugyan, de újraindul az ukrán labdarúgó-bajnokság.
Szerző: Póczik Dávid 2022. augusztus 6., szombat 16:42

2022. április 26-án az orosz-ukrán háború miatt ért véget az ukrán labdarúgó-bajnokság, azonban most majdnem négy hónappal később, augusztus 23-án ismét futballmérkőzések lesznek a háborúval sújtott országban - olvasható a lookcharms.com-on.

Vadim Gutzeit ukrán ifjúsági és sportminiszter a döntést azzal indokolta, hogy a sportmérkőzések segíthetnek egy kis fellélegzést nyújtani a háborúban élők mindennapjaiba, így megkezdődik a 2022/23-as szezon. A mérkőzéseket tehát megrendezik, azonban speciális körülmények között fognak pályára lépni a csapatok:

A találkozók helyszínén nem lehetnek nézők és csak kijev környéki helyeken, valamint az ország nyugati felében lehetnek focimeccsek.

- A légitámadások alatt a mérkőzések megszakadnak és a játékosoknak, edzőknek és a stábnak gyorsan fedezékbe kell vonulnia. A helyi katonai közigazgatás képviselőinek, az orvosi csapatoknak és az állami mentőszolgálatnak a jelenléte minden mérkőzésen kötelező - részletezte tovább Gutzeit, valamint elmondta, csak olyan stadionban lehet mérkőzni, ahol van légvédelmi óvóhely.

A ligában ugyanakkor nem minden csapat vesz részt: Az FC Mariupol és a Desna Csernyihiv sem lesz ott a bajnokságban, előbbi város orosz megszállás alatt áll, míg utóbbi csapat stadionját bombatámadás érte. Emellett több játékos és edző is katonának állt és még mindig a fronton harcol Ukrajnáért.

Olvastad már?
Bírósághoz fordul az ukrán klub a FIFA miatt - ezért követelnek 50 millió eurót
A Sahtar Donyeck csapata 50 millió eurós kompenzációs díjat vár a FIFA-tól, miután a klub több játékosa is ingyen távozott, a szövetség döntése miatt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz