Újabb focitragédia: 30 halott is lehet - videó

Elsüllyedt egy hajó a csapattal és szurkolókkal. 15 túlélőt találtak egyelőre Afrika egyik legnagyobb taván.
Dudás Gábor 2016. december 27., kedd 10:12
Elsüllyedt egy hajó a csapattal és szurkolókkal. 15 túlélőt találtak egyelőre Afrika egyik legnagyobb taván.
Szerző: Dudás Gábor 2016. december 27., kedd 10:12

 

45 emberrel a fedélzeten süllyedt el az a hajó Ugandában, az Albert-tavon, amely a Kaweibanda csapatát és szurkolóit szállította egy barátságos mérkőzésre Hoimába.

Az africanews.com beszámolója szerint a hajó túlterhelt volt, ráadásul a labdarúgók és a drukkerek közül néhányan ittasan utaztak a mérkőzésre, amikor a jármű felborult.

- A víz nyugodt volt, a probléma akkor támadt, amikor a mulatozó csapat és szurkolók a hajó egyik oldalára nehezedtek. A jármű felbillent, a halottak száma a 30-at is elérheti – mondta a helyi rendőrparancsnok, John Rutagira.

Egyelőre 15 túlélőt és 9 halottat találtak a hatóságok, akik a helyi halászok segítségével kutatnak tovább. 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Milos Kruscic/Nebojsa Vignjevic
A csakfoci.hu információi szerint nem Milos Kruscic irányítja a jövőben a lila-fehéreket. Jó eséllyel Nebojsa Vignjevic tér majd vissza a Megyeri útra.
Debreceni VSC
Matar Dieye
A DVSC 25 éves szenegáli csatára, Matar Dieye a 2023/2024-es szezont kölcsönben a finn KuPS-nél tölti. A támadó az NB I-ben egy mérkőzésen lépett pályára.
Győr
Tímár Krisztián
Megerősítést nyert a csakfoci.hu információja: távozott az ETO FC Győr kispadjáról Tímár Krisztián. A pótlás házon belülről érkezett Antonio Munoz személyében.
Tovább az összes átigazoláshoz