Újabb focitragédia: 30 halott is lehet - videó

Elsüllyedt egy hajó a csapattal és szurkolókkal. 15 túlélőt találtak egyelőre Afrika egyik legnagyobb taván.
Dudás Gábor 2016. december 27., kedd 10:12
Elsüllyedt egy hajó a csapattal és szurkolókkal. 15 túlélőt találtak egyelőre Afrika egyik legnagyobb taván.
Szerző: Dudás Gábor 2016. december 27., kedd 10:12

 

45 emberrel a fedélzeten süllyedt el az a hajó Ugandában, az Albert-tavon, amely a Kaweibanda csapatát és szurkolóit szállította egy barátságos mérkőzésre Hoimába.

Az africanews.com beszámolója szerint a hajó túlterhelt volt, ráadásul a labdarúgók és a drukkerek közül néhányan ittasan utaztak a mérkőzésre, amikor a jármű felborult.

- A víz nyugodt volt, a probléma akkor támadt, amikor a mulatozó csapat és szurkolók a hajó egyik oldalára nehezedtek. A jármű felbillent, a halottak száma a 30-at is elérheti – mondta a helyi rendőrparancsnok, John Rutagira.

Egyelőre 15 túlélőt és 9 halottat találtak a hatóságok, akik a helyi halászok segítségével kutatnak tovább. 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Távozó
Távozott a DVSC-től Stefan Loncar. A 28 éves montenegrói középpályás 2023 januárjában érkezett a Lokihoz, az elmúlt másfél évben 48 NB I-es bajnoki mérkőzésen lépett pályára. (dvsc.hu)
ZTE
Érkező
Egy szezonra szóló kölcsönszerződés keretein belül csatlakozik a Zalaegerszeghez a Puskás Akadémia fiatal középpályása, Bakti Balázs. (ztefc.hu)
Kisvárda
Újabb érkező
Budafoki kitérővel Zalaegerszegről érkezett a középpályás, Soltész István, aki felnőtt szinten most először játszhat egy csapatban fivérével, Dominikkal.
Tovább az összes átigazoláshoz