Tragédia: Két szurkoló életét vesztette a nagy dél-afrikai derbi előtt

A bejutás közben tumultus alakult ki, ez okozta a két áldozat halálát és a sok sérültet a két rivális barátságos meccsén.
Csakfoci Admin 2017. július 30., vasárnap 15:02
A bejutás közben tumultus alakult ki, ez okozta a két áldozat halálát és a sok sérültet a két rivális barátságos meccsén.
Szerző: Csakfoci Admin 2017. július 30., vasárnap 15:02

Nagy várakozás előzte meg a Dél-Afrikában nagy érdeklődésnek örvendő Kaizer Chiefs–Orlando Pirates összecsapást. A találkozónak egy csaknem kilencvenezer főt befogadni képes stadion adott otthont, a bejutás közben pedig tumultus alakult ki.

Aminek végül áldozatai is lettek, hiszen a sok sérült mellett két szurkoló életét vesztette a bejutásnál, már a mérkőzést megelőzően. A teltházas találkozót egyébként a hazaiak nyerték 1-0 arányban.

2001-ben egyébként hasonló szituáció után 63 ember halt meg az Ellis Parkban, ami az 1995-ös rögbi vb-döntőnek is otthont adott - írja a Reuters hírügynökség.

A két klub rivalizálása 50 éves múltra tekint vissza, a mostani egy hagyományos nyári felkészülési mérkőzés volt a két csapat között.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok / Mezőkövesd
Kövesdről igazolt a szlovák élvonal újonca
A szlovák élvonalba feljutott KFC Komárno csapata hivatalosan is bejelentette a Mezőkövesdről érkező 31 éves középpályás, Nagy Gergő szerződtetését.
Nyíregyháza
Itt a második nyári igazolás
Megvan a Nyíregyháza második nyári igazolása, Tóth Balázs is a Szparinál folytatja pályafutását.
Újpest
Csoboth Kevin
A spanyol Celta Vigo ügyeiben jártas újságíró, Claudiura González információi szerint az élvonalbeli gárda jó úton jár az újpesti Csoboth Kevin szerződtetése felé. 
Tovább az összes átigazoláshoz