Történelmet írna csapatával az elfeledett magyar válogatott játékos: "Minden ugyanolyan, legyen az Európa vagy India"

Koman Vladimir, az indiai Chennaiyin FC támadója indiai bajnok lenne klubcsapatával. A magyar válogatott korábbi játékosa a koronavírus-protokoll miatt kéhetes karanténban van, és így készül az új szezonra, amelyet már a társai korábban elkezdtek. Úgy érzi, nincs nagy különbség az európai és az ázsiai labdarúgás között.
Csakfoci Admin 2021. október 6., szerda 17:30
Koman Vladimir, az indiai Chennaiyin FC támadója indiai bajnok lenne klubcsapatával. A magyar válogatott korábbi játékosa a koronavírus-protokoll miatt kéhetes karanténban van, és így készül az új szezonra, amelyet már a társai korábban elkezdtek. Úgy érzi, nincs nagy különbség az európai és az ázsiai labdarúgás között.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. október 6., szerda 17:30

Szeptember elején vált hivatalossá, hogy Koman Vladimir az indiai első osztályú Chennaiyin együttesénél folytatja pályafutását. A 32 éves ukrán származású magyar támadó középpályás legutóbb az egyesült arab emírségekbeli al-Hattánál játszott, azt megelőzően megfordult Iránban, Törökországban, Oroszországban, Olaszországban, Franciaországban és Magyarországon is.

- A labdarúgásban sosem közelítheted meg úgy a dolgokat, hogy ne legyen semmilyen konkrét cél a fejedben. A célom, hogy segítsek a Chennaiyin FC-nek abban, hogy megnyerje az indiai bajnokságot - kezdte a myKhel.com-nak adott virtuális interjúját Koman Vladimir, aki egy évre írt alá pályafutása 12. csapatához. - A Chennaiyin FC történelmet szeretne írni, hiszen első klubként harmadszor is elhódítaná a bajnoki címet.

Az új edző - László Csaba utódja -, a szerb Bozidar Bandovic vezetésével a csapat már megkezdte a szezon előtti felkészülést . A 32 éves ukrán-magyar kettős állampolgárságú futballista reméli, hamarosan csatlakozhat hozzájuk, mivel a jelenleg a koronavírus-protokoll szerint kötelező 14 napos karanténban van, és nagyon szeretne pályára lépni.

- Már beszéltem az edzővel a csapatban betöltött szerepemről. Megvannak az elképzelései, bármilyen is szerepet kapok tőle, készen állok arra, hogy segítsek neki. Nem hiszem, hogy ez problémát jelentene - tette hozzá Koman, aki még néhány napig a Zoom nevű alkalmazás segítségével karanténedzésen vesz részt.

Koman karrierjének csúcspontja az olasz élvonalbeli Sampdoria volt, ahol hét évet töltött el, és bár eddig többnyire Európában játszott, Ázsia nem újdonság neki, hiszen az iráni Sepahan és az egyesült arab emírségekbeli al-Hatta színeiben is megfordult. Az indiai futball és a bajnokság azonban új számára, elmondása szerint ez egy olyan kihívás, amelyet kész volt elfogadni.

- Nagyon izgatott vagyok, hogy itt lehetek Indiában, és alig várom, hogy elkezdődjön a bajnokság. Ez egy új kihívás lesz számomra. Az Indiában élő emberek kedvesek, és már nagyon várom, hogy játszhassak. Nem érzek nagy különbséget a körítésben, minden ugyanolyan, legyen az Európában vagy Indiában. A játékról csak akkor tudok nyilatkozni, ha elkezdek játszani.

A koronavírus-járvány miatt a szervezők kénytelenek a indiai bajnokságot egyetlen helyszínen megrendezni, akárcsak legutóbb. A november 19-én kezdődő és január 9-ig tartó idény első szakaszának összes mérkőzését három helyszínen rendezik meg India legkisebb államában, Goában: A Fatord Stadionban (Margao), Tilak Maidanban (Vasco da Gama) és a GMC Athletic Stadiumban (Bambolim). Koman sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy nem játszhat a szenvedélyes Chennaiyin-szurkolók előtt, azonban reméli, hogy a szezon előrehaladtával javulni fog a helyzet.

- Szurkolók nélkül nagyon rossz játszani. Ők azok, akik minden létező energiát magukkal hoznak a stadionokba. Ha megnézzük a helyzetet Európában és más országokban, a szurkolók elkezdtek visszatérni a stadionokba. Várom, hogy itt is eljöjjön ez a nap. De ismétlem, ezek olyan dolgok, amelyeket nem tudunk befolyásolni. A feltételek mindenki számára ugyanazok - mondta Koman, aki egy különleges üzenetet küldött a Chennaiyin-drukkereknek.

- Szeretnék köszönetet mondani mindannyiuknak. A közösségi oldalakon keresztül látom, rengeteg szurkoló üdvözölt és jó kívánságait küldte. Lehet, hogy személyesen nem válaszolok nekik, de látom mindegyiket, és nagyon nagyra értékelem a szeretetüket és a ragaszkodásukat, amit táplálnak irántam - zárta szavait a korábbi 36-szoros magyar válogatott labdarúgó.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz