Több topklub életét is megkeserítő szabálymódosítást jelentett be a FIFA

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nyártól szigorítja a játékosok kölcsönadására vonatkozó szabályokat.
Privacsek András 2022. január 20., csütörtök 16:05
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nyártól szigorítja a játékosok kölcsönadására vonatkozó szabályokat.
Szerző: Privacsek András 2022. január 20., csütörtök 16:05

Módosítás lesz többek között, hogy az ilyen jellegű szerződéseknek legalább egy évre kell szólniuk, továbbá maximalizálják, hogy egy klub hány játékost adhat, illetve vehet kölcsön. A következő szezontól ez a szám nyolc lesz, majd a 2023-24-es idényben hét, egy évvel később pedig már csak hat. A 21 éven aluliakra és a saját nevelésű játékosokra nem vonatkozik a szabály. Tilos lesz emellett harmadik egyesületnek továbbadni a kölcsönvett labdarúgót.

A FIFA csütörtöki közlése szerint az új szabályozás július elsején lép életbe, azt megelőzően még ellenőrzi a végrehajtó bizottság.

A szigorítással azt szeretné elérni a világszövetség, hogy a fiatal futballisták jobban fejlődjenek és jobb legyen a „sportszakmai egyensúly”, valamint meg akarja akadályozni, hogy egyes klubok sok kölcsönjátékost foglalkoztassanak.

Az európai élklubok többsége előszeretettel alkalmazza a kölcsönadást, a Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea részéről például jelenleg 21 játékos szerepel így más csapatokban. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Kecskemét
Uros Djuranovic
A szerb élvonalbeli Kolubara együttesében folytatja Uros Djuranovic, aki Kecskeméten létszámfölöttivé vált.
ETO FC Győr
Csonka Bonifác
Az ETO közös megegyezéssel szerződést bontott Csonka Bonifáccal - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz