Bernd Storckból újra szövetségi kapitány lehet

A skót Evening Times szerint már inog a kispad Alex McLeish szövetségi kapitány alatt, a lap pedig úgy véli, érdemesebb lenne külföldi szakembert kinevezni a helyére.
Nyikes Zoltán 2019. március 26., kedd 10:36
A skót Evening Times szerint már inog a kispad Alex McLeish szövetségi kapitány alatt, a lap pedig úgy véli, érdemesebb lenne külföldi szakembert kinevezni a helyére.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. március 26., kedd 10:36

Csalódást keltően rajtolt az Európa-bajnoki selejtezőben Skócia, amely az I-csoportban az előre betervezett hat pont helyett csak hármat gyűjtött be, miután vereséget szenvedett Kazahsztánban az első fordulóban, majd pedig 2-0-ra verte San Marinót szintén idegenben.

Nem csoda tehát, hogy a skót Evening Times arról ír, hogy veszélyben van Alex McLeish szövetségi kapitány állása, sőt

a hírportál máris megnevezett öt potenciális jelöltet, aki szerintük alkalmasabb lenne a poszt betöltésére.

A cikk megjegyzi, a bukik listáján skót szakemberek szerepelnek elsősorban, mint például Malky Mackay, David Moyes, Gordon Strachan, vagy épp Steve Clarke, ám az ET úgy gondolja, hogy érdemes lenne körbenézni más nemzetiségű trénerek között is.

Így kerül a képbe a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bernd Storck is,

akivel kapcsolatban kiemelik, hogy valószínűleg Skóciában kevésbé ismert névről van szó, ám érdemes megnézni az eddigi nemzetközi eredményeit, hiszen Magyarországot 44 év után vezette ki egy nagy tornára. Hozzáteszik, hogy ezt követően már nem alakultak túl jól az eredmények a vb-selejtezőkön, így új kapitány után nézett Magyarország.

Storck jelenleg a belga élvonalbeli Royal Mouscronnál tevékenykedik, ahol szintén sikeresnek mondhatja magát, hiszen a hatodik forduló után vette át az irányítást, amikor is a csapat pont nélkül az utolsó helyen állt, jelenleg pedig az alapszakasz végeztével a tizedik helyen állnak.

Az Evening Times a másik négy potenciális jelölt közé még Jürgen Klinsmannt, Laurent Blanc-t, Slaven Bilicet és Gianni De Biasit említi.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz