Storck nem pályázik a magyar edző helyére és BL-csapatot vezetne: "Az ambícióim nem egyeztek a klub céljaival"

Bernd Storck elsősorban a személyes ambícióitól alaposan eltérő klubcélok miatt távozott a Cercle Bruges együttesétől.
Dudás Gábor 2020. április 28., kedd 20:40
Bernd Storck elsősorban a személyes ambícióitól alaposan eltérő klubcélok miatt távozott a Cercle Bruges együttesétől.
Szerző: Dudás Gábor 2020. április 28., kedd 20:40

Mint ismeretes, a Mouscron után a Cercle Bruges együttesénél is sikerrel végezte el munkáját a korábbi magyar szövetségi kapitány, Bernd Storck. Az 57 éves német tréner tavaly októberben vette át a szinte reménytelen helyzetben lévő és Eppel Mártont is foglalkoztató belga csapat irányítását, és remek hajrával a 14. helyen zárt klubja a 16 csapatos, egyelőre lefújt, de lehet, hogy mégis újrainduló bajnokságban, elkerülve a kiesést.

Ennek ellenére a múlt héten a felek úgy döntöttek, nem folytatják a közös munkát, Storck pedig a belga Het Laatste Nieuwsnak elárulta, miért távozott elsősorban Bruges-ből.

A személyes ambícióim nem voltak összeegyeztethetők a klub céljaival. Szeretnék kilépni az európai kupaporondra, a Bajnokok Ligájában vagy az Európa Ligában szerepelni, ez pedig a Cercle Bruges csapatával nem is lehetséges, hiszen ugyanaz a tulajdonosa (az orosz Dmitri Rybolovlev - a szerk.), mint az AS Monacónak.

A Cercle a Monaco fiókcsapata, egy nevelőegyesület, azaz fiatalokat nevel ki, majd haszonnal továbbadja őket. Én viszont trófeákért akarok harcolni a klubommal, és hogy legyünk őszinték, ez a Cercle csapatával nem reális cél. Ezért is döntöttünk úgy, hogy teljes tisztelettel, de elválunk egymástól - nyilatkozta a szakember.

Storckot a belga bajnokság negyedik helyén végzett(?), Bölöni László irányította Royal Antwerp csapatával is hírbe hozták Magyarországon.

- Ez csak a magyar sajtóban megjelent puszta spekuláció volt. Senkivel nem beszéltem Antwerpenből - tette hozzá.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Nebojsa Vignjevic
Az Újpest közleményben erősítette meg, hogy nem gondolkodik Nebojsa Vignjevic vezetőedző leváltásán.
Pécsi MFC
Szerződéshosszabbítás
Újabb megállapodást írt alá a PMFC-vel Helesfay Donát, a 33 esztendős, pécsi születésű és nevelésű hálóőr 2014 decemberében az élvonalban mutatkozott be az együttes kapujában - írja a klubhonlap.
Visszatérhet
Nenad Lukic
A szerb MozzartSport információi szerint a korábban a Honvédot erősített Nenad Lukic visszatérhet Magyarországra.
Tovább az összes átigazoláshoz