Reakció Messi durva kifakadására: "Néha nyersz, néha veszítesz, és ezt mindig tisztelettel elfogadod"

A Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) közleményben reagált a Copa América bronzmeccsén kiállított Lionel Messi kritikáira. 
Dudás Gábor 2019. július 7., vasárnap 19:31
A Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) közleményben reagált a Copa América bronzmeccsén kiállított Lionel Messi kritikáira. 
Szerző: Dudás Gábor 2019. július 7., vasárnap 19:31

Mint ismeretes, Lionel Messi és Gary Medel kiállítása után 10 a 10 ellen kényszerült lejátszani a Copa América bronzmérkőzését az argentin válogatott Chilével, és bár 2-1-es győzelmével az égszínkék-fehér csapat ünnepelhetett éremszerzést, a Barcelona klasszisa nem jelent meg az éremátadáson sem, ezzel kapcsolatban is megszólalt, méghozzá igen kemény kijelentéseket téve.

NEM KELL RÉSZT VENNÜNK A KORRUPCIÓBAN, AMI EZT A TORNÁT VÉGIGKÍSÉRTE. NEM KELL A TISZTELET HIÁNYÁBAN RÉSZESNEK LENNÜNK, AMI EZT A COPA AMÉRICÁT JELLEMEZTE. TOVÁBB IS JUTHATTUNK VOLNA, DE NEM ENGEDTÉK, HOGY DÖNTŐT JÁTSSZUNK.

Messi szavaira Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) közleményben reagált. Ezt idézünk az alábbiakban.

"A labdarúgásban néha nyersz, néha veszítesz, és a fair play egyik alapvetése az, hogy az eredményt mindig tisztelettel elfogadod. Ugyanez vonatkozik a játékvezetői döntésekre is, ők is emberek, akik mindig képesek tanulni az esetleges hibáikból. Elfogadhatatlan, hogy egy tizenkét csapatos tornán, amelyen minden résztvevő egyenlő feltételek mellett versenyez, valaki megalapozatlan vádakkal támadja a Copa América tisztaságát. Ezek a vádak tiszteletlenséget sugallnak a torna, a résztvevő játékosok és a CONMEBOL több száz alkalmazottja felé, aki 2016 óta azon dolgoznak, hogy minden feddhetetlen és professzionális legyen, hogy ezáltal Dél-Amerika labdarúgása is előrelépjen" – olvasható a szövetség hivatalos honlapján.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Tovább az összes átigazoláshoz