Pánikban az ukrajnai focisták, menekülnének az orosz invázió elől: "Fogy az élelmiszer, nincs üzemanyag, nincs pénz"

Az Ukrajnában rekedt, rettegő brazil futballsztárok egy videóban kérik a kormányukat, hogy küldjenek egy repülőgépet és evakuálják őket.
Dudás Gábor 2022. február 24., csütörtök 13:00
Az Ukrajnában rekedt, rettegő brazil futballsztárok egy videóban kérik a kormányukat, hogy küldjenek egy repülőgépet és evakuálják őket.
Szerző: Dudás Gábor 2022. február 24., csütörtök 13:00

“Dicsőség Ukrajnának!”: A City sztárja is üzent a háborús helyzet kapcsán

A háború sújtotta Ukrajnában rekedt brazil labdarúgók azonnali evakuálásért folyamodtak kormányukhoz, mondván, hogy "a helyzet kétségbeejtő".

Egy videoklipben a két helyi élcsapat, a Sahtar Donyeck és a Dinamo Kijev játékosai családjaikkal együtt az ukrán főváros egyik szállodájában gyűltek össze. Mindez azután történt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte, hogy katonai erői több fronton szállják meg Ukrajnát, rakéták és bombák záporoztak az égből, tankok haladtak át a határon és sok ukrán katona haláláról is beszámoltak már.

A brazil újságíró, Arthur Quezada újságíró által közzétett videón láthatóak voltak a játékosok párjai és kisgyermekeik is. Hazája kormányának Fernando, a donyeckiek középályása küldött üzenetet.

A Sahtar jelenlegi és a Dinamo korábbi 34 éves csatára, Junior Moraes így szólt a nagyvilághoz:

A helyzet kétségbeejtő. Arra kérem önöket, hogy hozzák nyilvánosságra ezt a videót, hogy eljusson a kormányhoz. A határok zárva vannak, a bankok , nincs üzemanyag, élelmiszerhiány lesz, nincs pénz. Összegyűltünk, hogy kitaláljuk, hogyan hagyjuk el Ukrajnát

- üzent a támadó, aki az Instagramon is írt a kritikus helyzetről.

"Minden barátom és családtagom, a helyzet súlyos, Kijevben ragadtunk és várjuk a megoldást a kijutáshoz. Egy szállodában vagyunk. Imádkozzatok értünk."

Fernando és Moraes mellett David Neres, (nemrég igazolt az Ajaxtól a Sahtarhoz), valamint Dodo, Vitao, Marlon, Ismaily, Vinicius Tobias, Maycon, Marcos Antonio, Tete, Alan Patrick és Pedrinho is várja, hogy távozhasson keleti szomszédunktól.

Ugyanakkor a kereskedelmi légitársaságok felfüggesztették az Ukrajnába érkező és onnan induló járatokat, megakadályozva ezzel a külföldiek kijutását is, míg az országot délről, keletről és északról támadó orosz támadás miatt a szárazföldi menekülés rendkívül veszélyessé vált.

Az Ukrajnában életbe lépett hadiállapot miatt a helyi labdarúgó szövetség bejelentette, hogy felfüggesztette a bajnokságokat. Az ukrán válogatott március 24-én világbajnoki pótselejtezőt vív Skóciában. A nemzetközi kupákban már nincs versenyben ukrán klub.

Olvastad már?
Az UEFA akár már holnap elveheti a BL-döntőt Szentpétervártól - az MLSZ reagált, hogy szóba jöhet-e helyszínként a Puskás Aréna
Az UEFA közleményben tudatta, hogy pénteken rendkívüli végrehajtó ülést tart az orosz-ukrán háború miatt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz