Összeomolhat a világ egyik leggazdagabb bajnoksága - magyar légióst is érinthet

13 klub került "életveszélybe", mert nem tudják rendesen fizetni játékosaikat.
Dudás Gábor 2017. július 26., szerda 6:58
13 klub került "életveszélybe", mert nem tudják rendesen fizetni játékosaikat.
Szerző: Dudás Gábor 2017. július 26., szerda 6:58

13 klubot zárhatnak ki

A sokszor irreális pénzköltésről és a legnagyobb sztárok megkörnyékezéséről elhíresült kínai Szuperliga további működése bizonytalanná vált, miután egyes információk szerint 13 klubot kötelezhetnek arra, hogy adják fel a bajnokságot, amennyiben nem rendezik adósságaikat.

A liga csapatainak közel fele képtelen időben fizetni játékosait, a jelentések szerint a kluboknak augusztus 15-ig kell rendezniük tartozásaikat alkalmazottjaik felé. Az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) és a Kínai Labdarúgó Szövetség (CFA) megtagadja az érintett csapatok bajnoki részvételét, amennyiben nem teszik eleget a feltételeknek - írja a brit Daily Mail.

Sztárjátékosokat és Husztit is érintheti

A több, mint kellemetlen szituációnak a liga topcsatainak is részesei, többek között a Shanghai Shenua, a Hebei China Fortune és a Shanghai SIPG csapatai alatt is rezeg a léc, ennek következtében olyan játékosok kerültek veszélybe, mint például az argentin Carlos Tévez, a brazil Oscar és Hulk, az olasz Pellè, de állítólag Huszti Szabolcs csapatánál, a Changchun Yatainál is komoly gondok vannak.

Ha a csapatok nem tudják a kiírt határidőre rendezni adósságukat, úgy csak 3 csapat maradna papíron versenyben a kínai élvonal jelenlegi klubjai közül.

Az állítólag veszélyben lévő kínai klubok:

Szuperliga: Shanghai Shenhua, Shanghai SIPG, Beijing Guoan, Changchun Yatai, Chongqing Dangdai Lifan, Hebei China Fortune, Guangzhou Evergrande, Guangzhou R&F, Jiangsu Suning, Liaoning Whowin, Shandong Luneng Taishan, Tianjin Quanjian, Tianjin TEDA

Másodosztály: Beijing Renhe, Dalian Transcendence, Shanghai Shenxin, Shijiazhuang Ever Bright

Harmadosztály: Qingdao Jonoon

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Szoboszlai Dominik
Lipcséből származó sajtóhírek szerint Szoboszlai Dominik új szerződést kaphat a klubtól, melyben megemelnék a játékos fizetését is.
DVSC
Brazil támadó érkezhet
A BL-ben is az EL-ben is játszhatott, három országban is bajnok volt.
Újpest
Dženan Bureković
Dženan Bureković egyelőre visszatérhet Magyarországra, de lehet, hogy nem marad sokáig.
Tovább az összes átigazoláshoz