Összefogás! A PSG 40 millió euróval segíti a brazil egyesületet

Kilenc labdarúgó, valamint a vezetőedző fia az utolsó pillanatokban maradt le a lezuhant repülőgépről.
Budai László 2016. november 29., kedd 17:51
Kilenc labdarúgó, valamint a vezetőedző fia az utolsó pillanatokban maradt le a lezuhant repülőgépről.
Szerző: Budai László 2016. november 29., kedd 17:51

Óriási tragédia érte a világfutballt. Mint ismeretes, magyar idő szerint kora reggel, Kolumbiában lezuhant a brazil élvonalbeli Chapecoense együttesét is szállító repülőgép – fedélzetén 72 utassal és 9 fős személyzettel – a kolumbiai Medellín közelében.

A legfrissebb hírek szerint öten élték túl a tragédiát. A nap folyamán az is kiderült, hogy további tíz fő óriási szerencsének köszönhetően lemaradt a járatról. Sérülések vagy egyéb okok miatt kilenc labdarúgó - Lima, Neném, Demerson, Boeck, Andrei, Hyoran, Martinuccio, Moisés és Nivaldo – nem szállt fel a repülőgépre. Rajtuk kívül szintén nem utazott el a csapattal Matheus Saroli, az együttes vezetőedzőjének a fia, aki útlevélproblémák miatt nem lehetett ott a gépen.

A játékosok nagy része az öltözőben, illetve a szurkolókkal együtt a klubház előtt gyászolta a csapatot.

 

A tragédia az egész futballnemzetet megdöbbentette. Csak néhány klubot megemlítve, a Real Madrid, a Barcelona, a Chelsea, a Manchester United, a Roma, a Milan, a River Plate vagy éppen a Bayern München is részvétét fejezte ki, és a sort még hosszan lehetne folytatni.

A francia sztárklub, a Paris Saint-Germain pedig óriási mértékű, 40 millió eurós felajánlással segítené a Chapecoensét. A franciák erről már tájékoztatták is a FIFÁ-t.

Arról pedig honlapunk is beszámolt, hogy az Atlético Nacional – amely ellen a Chapecoense játszotta volna a Copa Sudamericana döntőjét – azt kérte a dél-amerikai szövetségtől, hogy a brazil egyesület legyen a torna hivatalos győztese.

 

 
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tatabánya
Nagy fogást jelentettek be
A szurkolói ankéttal egybekötött sajtótájékoztatón Dragóner Attila ügyvezető mindenkit meglepett és bemutatta az NB II-es csapat új igazolását, Vida Kristophert.
Tovább az összes átigazoláshoz