Összefogás! A PSG 40 millió euróval segíti a brazil egyesületet

Kilenc labdarúgó, valamint a vezetőedző fia az utolsó pillanatokban maradt le a lezuhant repülőgépről.
Budai László 2016. november 29., kedd 17:51
Kilenc labdarúgó, valamint a vezetőedző fia az utolsó pillanatokban maradt le a lezuhant repülőgépről.
Szerző: Budai László 2016. november 29., kedd 17:51

Óriási tragédia érte a világfutballt. Mint ismeretes, magyar idő szerint kora reggel, Kolumbiában lezuhant a brazil élvonalbeli Chapecoense együttesét is szállító repülőgép – fedélzetén 72 utassal és 9 fős személyzettel – a kolumbiai Medellín közelében.

A legfrissebb hírek szerint öten élték túl a tragédiát. A nap folyamán az is kiderült, hogy további tíz fő óriási szerencsének köszönhetően lemaradt a járatról. Sérülések vagy egyéb okok miatt kilenc labdarúgó - Lima, Neném, Demerson, Boeck, Andrei, Hyoran, Martinuccio, Moisés és Nivaldo – nem szállt fel a repülőgépre. Rajtuk kívül szintén nem utazott el a csapattal Matheus Saroli, az együttes vezetőedzőjének a fia, aki útlevélproblémák miatt nem lehetett ott a gépen.

A játékosok nagy része az öltözőben, illetve a szurkolókkal együtt a klubház előtt gyászolta a csapatot.

 

A tragédia az egész futballnemzetet megdöbbentette. Csak néhány klubot megemlítve, a Real Madrid, a Barcelona, a Chelsea, a Manchester United, a Roma, a Milan, a River Plate vagy éppen a Bayern München is részvétét fejezte ki, és a sort még hosszan lehetne folytatni.

A francia sztárklub, a Paris Saint-Germain pedig óriási mértékű, 40 millió eurós felajánlással segítené a Chapecoensét. A franciák erről már tájékoztatták is a FIFÁ-t.

Arról pedig honlapunk is beszámolt, hogy az Atlético Nacional – amely ellen a Chapecoense játszotta volna a Copa Sudamericana döntőjét – azt kérte a dél-amerikai szövetségtől, hogy a brazil egyesület legyen a torna hivatalos győztese.

 

 
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Honvéd / Kisvárda
Lazar Cirkovic
A Magyarországon eltöltött két év után a szerb Lazar Cirkovic úgy döntött, hogy új kihívást keres távol az NB I-től és otthonától.
Tovább az összes átigazoláshoz