Olasz szövetségi kapitányt neveztek ki a törpeállam válogatottjának kispadjára

Az olasz Devis Mangia lett a máltai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
Csakfoci Admin 2019. december 31., kedd 10:21
Az olasz Devis Mangia lett a máltai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. december 31., kedd 10:21

"Fiatal és energikus edző, aki rengeteg tapasztalattal rendelkezik a klubfutballban és a válogatott színtéren egyaránt. Hazája U21-es válogatottját például Európa-bajnoki döntőbe vezette 2013-ban" - mondta a szövetség honlapján Bjorn Vassallo elnök.

Hozzátette, Devis Mangia személye azért is fontos lehet számukra, mert egy máltai profi csapatot szeretnének elindítani az olasz harmadosztályban. Az új szövetségi kapitány szerződése 2023. december 31-ig szól.

"Nagyon örülök, hogy sikerült megállapodnunk a szövetséggel. Rendkívül ambiciózus terveket ismertem meg. Biztos vagyok benne, hogy kemény munkával és közös elkötelezettséggel jelentősen javíthatjuk a máltai labdarúgás színvonalát" - szögezte le az új edző.

Mangia korábban olasz alsóbb osztályú csapatokat irányított, majd volt a Palermo, a Spezia, a Bari, az Ascoli, a román Universitatea Craiova, illetve az olasz U21-es válogatott szakvezetője is.

A máltai válogatott 2015 júniusa óta csupán két mérkőzést tudott megnyerni. Tavaly a Nemzetek Ligája D osztályát három döntetlennel és három vereséggel, idén az Európa-bajnoki selejtezősorozatot egy sikerrel és kilenc vereséggel zárta, ezért Ray Farrugia kapitány szerződését nem hosszabbították meg. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Jakov Puljić
A Puskás Akadémia és Jakov Puljić 2025-ig szóló szerződést kötött egymással.
Újpest
Milos Kruscic/Nebojsa Vignjevic
Hivatalossá vált, amit szerdán előre jeleztünk: Milos Kruscicot a korábbi sikeredző, Nebojsa Vignjevic váltja az újpesti kispadon.
El Paso Locomotive FC
Demkó Márton
A 17 éves Demkó Márton is lehetőséget kapott arra, hogy az USL-ben szereplő El Paso felnőttcsapatával szerepelhessen.
Tovább az összes átigazoláshoz