Megkegyelmezett a FIFA a kokainozó ex-Bayern-sztárnak

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fellebbviteli bizottsága megfelezte Paolo Guerrero büntetését, így a perui játékos nevezhető lesz a jövő évi világbajnokságra.
Privacsek András 2017. december 21., csütörtök 7:10
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fellebbviteli bizottsága megfelezte Paolo Guerrero büntetését, így a perui játékos nevezhető lesz a jövő évi világbajnokságra.
Szerző: Privacsek András 2017. december 21., csütörtök 7:10

A FIFA fegyelmi testülete szűk két hete egyéves eltiltást szabott ki a perui válogatott csapatkapitányára, mert fennakadt a doppingvizsgálaton. A 33 éves támadó játékjogát az Új-Zéland elleni interkontinentális pótselejtező előtt függesztették fel, miután "abnormális értékeket" produkált. Később kiderült, hogy a brazil Flamengo futballistája - aki korábban játszott a Bayern Münchenben és a Hamburgban is - kokaint fogyasztott.

A fellebbviteli testület az eredeti büntetés mérséklését azzal indokolta, hogy a játékos hibáját mérlegelve féléves eltiltást tartott arányosnak. A büntetést november 3-ától számítják, így az május elején jár le.

Peru a dél-amerikai zónában ötödikként végzett, az interkontinentális pótselejtezőn 2-0-s összesítéssel jutott ki az oroszországi vb-re Új-Zéland ellenében. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz