fotó: theathletic.com

Különleges terv jelent meg a 2030-as világbajnokság rendezésével kapcsolatban

A hírek szerint elképzelhető, hogy Szaúd-Arábia a tőle több mint 3000 kilométerre lévő Olaszországgal nyújt be pályázatot a 2030-as világbajnokság rendezésére.
Nyikes Zoltán 2021. július 16., péntek 18:47
fotó: theathletic.com
A hírek szerint elképzelhető, hogy Szaúd-Arábia a tőle több mint 3000 kilométerre lévő Olaszországgal nyújt be pályázatot a 2030-as világbajnokság rendezésére.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. július 16., péntek 18:47

Szaúd-Arábia azt fontolgatja, hogy Olaszországgal közösen pályázik a 2030-as labdarúgó-világbajnokság megrendezésére, ez pedig már csak azért is lenne különleges helyzet, mert a két ország több mint 3000 kilométernyi távolságra van egymástól.

A Daily Mail megjegyzi, abban az évben a világbajnokság már 48 csapatra és 80 mérkőzésre bővül, ami azt jelenti, hogy a FIFA számára biztatóbb lehetőségnek tűnhet, ha a tornát több országban rendezik meg. A hírek szerint másik opcióként felmerült az is, hogy a szaúdiak Marokkóval és Egyiptommal hármasban nyújtanak be pályázatot, de utóbbi két országnak jelentős infrastrukturális támogatásra lenne szüksége a világbajnokság megrendezéséhez, ami rontaná az esélyeket, így jöttek képbe az olaszok lehetséges partnerként.

Mint ismert, Szaúd-Arábia és Olaszország az elmúlt években több alkalommal is összefogott  labdarúgásban, hiszen az Öböl-menti állam adott otthont a legutóbbi két olasz Szuperkupa-döntőnek - és idén is így tesz majd.

Boris Johnson, az Egyesült Királyság miniszterelnöke márciusban megerősítette, hogy az Egyesült Királyság és Írország 2030 nyarán "haza akarja hozni a futballt" és pályázni fognak a vb megrendezésére.

Korábban Spanyolország Portugáliával, Anglia Írországgal, Argentína Uruguayjal és Paraguayjal, Románia pedig Görögországgal, Bulgáriával és Szerbiával közösen jelezte, hogy társházigazdaként bonyolítanák le a kilenc év múlva esedékes tornát.

A jövő évi világbajnokságot Katar rendezi, a 2026-osnak pedig Mexikó, az Egyesült Államok és Kanada együttesen ad otthont.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz