Hivatalos: Az orosz szövetség bejelentette Kassai Viktor utódját

Új időszámítás kezdődött az Orosz Labdarúgó Szövetség életében. Az előzetes sajtóhíreknek megfelelően a portugál Vítor Melo Pereira személyében kinevezték az alig másfél hete távozó Kassai Viktor utódját.
Csakfoci Admin 2021. szeptember 23., csütörtök 18:57
Új időszámítás kezdődött az Orosz Labdarúgó Szövetség életében. Az előzetes sajtóhíreknek megfelelően a portugál Vítor Melo Pereira személyében kinevezték az alig másfél hete távozó Kassai Viktor utódját.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. szeptember 23., csütörtök 18:57

A 64 éves Vitor Melo Pereira az egykori magyar elit bíróhoz hasonlóan a játékvezetők szakmai vezetői posztját fogja ellátni a orosz szövetségnél, ahol két évre írt alá. Helyi sajtóhírek szerint kinevezését nagyban segíthette, hogy kellő tapasztalattal rendelkezik a játékvezetői elmélet oktatásában, és e készségek gyakorlati fejlesztésében is, valamint hosszú évek óta képez játékvezetőket a FIFA és az UEFA égisze alatt. Visszavonulása után Görögországban és Csehországban is segítette a játékvezetők munkáját.

- Örömmel jelentjük be az együttműködés kezdetét Vitor Pereirával. Biztos vagyok benne, hogy Vitor magas szakmai tapasztalata lehetővé teszi számunkra, hogy rövid és hosszú távon is jelentős lépést tegyünk előre a játékvezetésben - mondta a játékvezetői bizottság vezetője, Ashot Hacsaturjanc.

- Az orosz labdarúgásban dolgozni új kihívás számomra, és szeretném megköszönni az RFSZ vezetőségének azt a lehetőséget, amit kaptam. Az orosz játékvezetőkben, a férfiakban és a nőkben egyaránt nagy lehetőségek rejlenek, amelyeket ki kell aknáznunk. Sok fáradságos munka áll előttünk, de nincs kétségem afelől, hogy erőfeszítéseinket egyesítve képesek leszünk elérni céljainkat, és új szintre emelni az oroszországi játékvezetést - mondta Pereira bemutatkozó sajtótájékoztatóján.

Pereira aktív játékvezetői pályafutása során 1989 és 2002 között tevékenykedett: többek közt dirigálhatott az 1998-as franciaországi és a 2002-es dél-koreai-japán közös rendezésű világbajnokságon is. 2001-ben ő fújta a sípot a Bayern München-Liverpool (2-3) Szuperkupa-mérkőzésen, valamint egy évvel később a Feyenoord-Borussia Dortmund (3-2) UEFA-kupa-döntőt is ő kapta.

Kassai nem a legjobb szájízzel távozott Oroszországból annak ellenére, hogy Asot Hacsaturjanc, a bizottság elnöke dicsérte és megköszönte a korábbi magyar bíró munkáját. Rajta kívül például Szergej Cheban, az orosz szövetség ügyvezető igazgatója nem volt jó véleménnyel a magyar ex-bíró tevékenységéről, amit 2020. január 9. óta látott el.

- Kassainak problémái voltak, nem értette meg, hogy hová jött és mivel kell foglalkoznia. Véleményem szerint a játékvezetés minősége nem javult vele. Sajnos a hazai szakemberek között nincs olyan bíró, akit lehetőségünk lett volna kinevezni az ő helyére. Hogy mi miért neveztük ki korábban Kassait? Ez az UEFA Játékvezetői Bizottságának ajánlása alapján történt. Láttak benne valamit - idézte a business-gazeta.ru Cheban szavait.

Az Orosz Játékvezetői Bizottság elnöke, Alexander Djukov a TASZSZ orosz hírügynökségnek korábban elárulta, hogy Kassai a távozását követően nem kapott végkielégítést.

Kassai Viktor - aki az olasz Roberto Rosetti után a második külföldi szakember volt az RFSZ játékvezetői bizottságában - 1999-től kezdve bíráskodott a magyar élvonalban, novemberben 322. NB I-es meccsével megdöntötte Szabó Zsolt rekordját, végül 323 találkozóval zárt. 2008-ban olimpiai, 2011-ben pedig Bajnokok Ligája-döntőt vezetett, utóbbi évben a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS) a legjobb bírónak választották.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár
Szabó Levente
A tavaszt a DVTK-nál töltött Vidi-csatár, Szabó Levente iránt német, holland és svájci csapatok is érdeklődtek. A hírek szerint a 24 éves játékos végül Németországban folytathatja. (Sportál)
Fradi
Dionisi másnak is kell
A 44 éves olasz szakember nemcsak a zöld-fehéreknél, hanem az olasz élvonalban szereplő Cagliarinál is jelölt a kispadra.
ZTE
Velük erősíthetnek
Két Budafok-játékossal, a kapus Gundel-Takács Bencével és a középpályás Csonka Andrással erősíthet a ZTE. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz