Hiába vezette az EL-ig és kupadöntőig csapatát, Bölöni távozik - hivatalos

Már nem Bölöni László a belga Royal Antwerp vezetőedzője.
Dudás Gábor 2020. május 14., csütörtök 14:37
Már nem Bölöni László a belga Royal Antwerp vezetőedzője.
Szerző: Dudás Gábor 2020. május 14., csütörtök 14:37

"Jelen pillanatban magam sem látom előre, mit fogok tenni: folytatom az Antwerpennél, elmegyek máshová… Nem tudom" - mondta nemrég a Krónikának Bölöni László, aki helyett végül a klubja döntött a csütörtöki bejelentés szerint. A Royal Antwerp szerződést bontott, illetve nem hosszabbított a 67 éves trénerrel és sok sikert kívánt neki a jövőre nézve, megköszönve egyben az utóbbi három idényben elvégzett munkáját.

Bölöni vezetésével az antwerpeniek előbb egy 8., majd két 4. helyezést értek el, utóbbi két eredmény pedig Európa Liga-indulást is jelentett a csapatnak. Az idény elején, az EL-selejtezők harmadik körében a cseh Viktoria Plzent búcsúztatták a belgák, hogy aztán a playoffkörben a holland AZ Alkmaar jelentse a végállomást a számukra.

A magyar szakember klubjával a negyedik helyen végzett tehát újra a belga élvonalban - amelyet gyakorlatilag lefújtak már, de a végleges döntést majd május 15-én hozzák meg - és bejutott a Belga Kupa döntőjébe is, ahol a bajnok FC Bruges csapatával talákozna majd. Lehetséges utódjai között a belga sajtó Bernd Storck nevét is említi - ez amiatt is érdekes, mert a német tréner nemrég cáfolta, hogy Bölöni helyére "pályázna".

Egyelőre nem tudni hol folytatja Bölöni. A felvidéki sajtó szerint ő is jelölt a DAC vezetőedzői posztjára.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz