Gyász: Rablótámadás után meghalt az argentinok egyik legjobb játékosa

Pénteken reggelre életét vesztette a kórházban Tomas Carlovich argentin labdarúgó, akit két nappal ezelőtt támadtak meg szülővárosában.
Csakfoci Admin 2020. május 9., szombat 14:46
Pénteken reggelre életét vesztette a kórházban Tomas Carlovich argentin labdarúgó, akit két nappal ezelőtt támadtak meg szülővárosában.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. május 9., szombat 14:46

A kerékpárjáért támadták meg az egykori 74 éves játékost, Tomas Carlovich-ot, akit támadója leütött, és olyan szerencsétlenül esett el, hogy beverte a fejét, amitől egyből elveszítette az eszméletét. Súlyos fejsérüléssel a kórház intenzív osztályára szállították, stroke-ot kapott, és kómába esett. Pénteken sürgősségi műtétre került volna sor, ám addigra belehalt a sérüléseibe.

Carlovich februárban valóra váltotta az álmát, és találkozott Diego Maradónával, aki egy Gimnasia-mezt ajándékozott neki.

"Még egy mezt is aláírt nekem a következő felirattal: Trinche, jobb voltál, mint én" - emlékezett vissza az újságíróknak Carlovich.

Carlovich pályafutása során szerepelt a Rosario Centralban, a Flandriában, az Independiente Rivadaviában, a Atlético Colónban, valamint kétszer is megfordult a Central Córdóba csapatában is, ahol összesen több mint 200 mérkőzésen lépett pályára, és 28 gólt szerzett.

Az aktív játéktól 1983-ban vonult vissza.

Hazájában sokan az egyik legjobb argentin labdarúgónak tartották, azonban a címeres mezt egyszer sem ölthette magára. Az argentin válogatott szövetségi kapitányaként 1978-ban világbajnokságot nyerő, és többek között a Barcelonát is irányító César Luis Menotti szerint "Carlovich egyike volt azoknak a gyerekeknek, akiknek a születésük óta egyedüli játéka a labda volt".

Nyugodjon békében! :( 

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Távozó
Távozik a DVSC-től Andrija Majdevac. A 26 éves szerb támadó 2023 augusztusában érkezett a DVSC-hez, de a tavaszi szezont kölcsönben már Szerbiában töltötte.
Légiósok / Mezőkövesd
Kövesdről igazolt a szlovák élvonal újonca
A szlovák élvonalba feljutott KFC Komárno csapata hivatalosan is bejelentette a Mezőkövesdről érkező 31 éves középpályás, Nagy Gergő szerződtetését.
Nyíregyháza
Itt a második nyári igazolás
Megvan a Nyíregyháza második nyári igazolása, Tóth Balázs is a Szparinál folytatja pályafutását.
Tovább az összes átigazoláshoz