Furcsa honosítás nyírta ki egy válogatott vb-álmait

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a Bolíviai Labdarúgó Szövetség (FBF) fellebbezését, és megerősítette a nemzetközi szövetség (FIFA) négypontos levonását.
Dudás Gábor 2017. augusztus 30., szerda 7:29
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a Bolíviai Labdarúgó Szövetség (FBF) fellebbezését, és megerősítette a nemzetközi szövetség (FIFA) négypontos levonását.
Szerző: Dudás Gábor 2017. augusztus 30., szerda 7:29

A bolíviaiak február végén nyújtottak be fellebbezését a CAS-hoz annak nyomán, hogy a FIFA illetékes testülete november 1-jei döntésével a chileiek és a peruiak elleni világbajnoki selejtező-mérkőzést egyformán 3-0-val az ellenfélnek adta. Megítélésük szerint a bolíviaiaknak egyik találkozón sem lett volna szabad játszatniuk a paraguayi születésű Nelson Cabrerát.

A FIFA szabályzata ugyanis kimondja: honosított játékos csak akkor szerepelhet új hazája válogatottjában, ha előzőleg már öt éve ott élt. Cabrera korábban pályára lépett egy barátságos mérkőzésen Paraguay színeiben, ami még nem lett volna gond, de csak négy éve költözött Bolíviába.

Bolívia szeptember 1-jén La Pazban 2-0-ra győzött Peru ellen, öt nappal később gól nélküli döntetlent játszott Santiago de Chilében. A FIFA határozatának értelmében azonban Peru három, Chile pedig további két ponthoz jutott, míg Bolívia négyet elveszített.

A tízcsapatos dél-amerikai selejtezős sorozatban a vb-részvételét már bebiztosító Brazília áll a legjobban 33 ponttal, mögötte Kolumbia (24), valamint Uruguay és Chile azonos pontszámmal (23-23) következik. A dél-amerikai zónából négy csapat közvetlenül szerez jogot a vb-indulásra, az ötödik helyezett pedig - ez négy fordulóval a selejtező zárása előtt Argentína (22)  - pótselejtezőt játszik az óceániai régió legjobbjával.

Bolíviának, amelynek legutóbb 1994-ben sikerült kiharcolnia a világbajnoki részvételt, 14 forduló után tíz pontja van, amivel az utolsó előtti helyet foglalja el. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Csonka Bonifác
Az ETO közös megegyezéssel szerződést bontott Csonka Bonifáccal - jelentette be a klub.
Soroksár
Vass Ádám
Máris új csapatot talált magának a Gyirmótról nemrégiben távozó Vass Ádám, a középpályás a szintén NB II-es Soroksárnál folytatja karrierjét.
Ferencváros
Mohanad Lasheen
Külföldi sajtóhírek szerint a Fradi kiszemeltje az egyiptomi válogatott Mohanad Lasheen, akivel kapcsolatban már meg is kezdődtek a tárgyalások.
Tovább az összes átigazoláshoz