Fotó: caughtoffside.com

Fuldokoltak a játékosok a könnygáztól, ötször is félbeszakadt a kupameccs - videó

A kolumbiai zavargások miatt ötször félbeszakadt a hazai közönség előtt szereplő América de Cali és a brazil Atlético Mineiro csütörtöki csoportmérkőzése a labdarúgó Libertadores Kupában.
Nyikes Zoltán 2021. május 14., péntek 15:12
Fotó: caughtoffside.com
A kolumbiai zavargások miatt ötször félbeszakadt a hazai közönség előtt szereplő América de Cali és a brazil Atlético Mineiro csütörtöki csoportmérkőzése a labdarúgó Libertadores Kupában.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. május 14., péntek 15:12

A dél-amerikai Bajnokok Ligája 4. fordulójában vívott találkozót - amelyet a vendégek nyertek 3-1-re - azért kellett többször is megállítani,

mert a barranquillai stadion környékén bevetett könnygáz zavarta a játékosokat, akik egy ízben bevonultak az öltözőbe.

Egy nappal korábban félbeszakadt a Junior Barranquilla-River Plate meccs is, míg csütörtökön az Atlético Nacional-Nacional Montevideo összecsapás késéssel kezdődött, mert a tüntetők körbevették a csapatoknak otthont adó szállodát. Június 13-tól csaknem egy hónapig - az Európa-bajnoksággal párhuzamosan - Kolumbia és Argentína közösen rendezi meg a Copa Americát. A dél-amerikai kontinens második legnépesebb országában két hete zajlanak tömegtüntetések, melyek közül több erőszakba torkollott: mostanáig legalább 42-en haltak meg a demonstrációk során, 168-an pedig eltűntek.

A kolumbiai tiltakozások egy azóta visszavont adóreform-tervezet miatt kezdődtek, ám a demonstrálók már az egészségügy tervezett reformja, a rendőri erőszak és a biztonság általános hiánya ellen is tiltakoznak, továbbá a kormány és a fegyveres csoportok közti béketárgyalások folytatását sürgetik. Bogotá 2016-ban kötött békemegállapodást a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű szélsőbaloldali gerillaszervezettel, ezt követően az ország gazdasági mutatói jelentősen javulásnak indultak. Az akkor lezárult, mintegy ötven évig tartó konfliktusban a hivatalos becslések szerint több mint 260 ezren haltak meg, 60 ezren sebesültek meg és 6,9 millióan menekültek el otthonukból.

A harcok azonban nem csitultak, az azóta lefegyverzett FARC területeiért más gerillacsoportok és kábítószer-kereskedő bandák vetélkednek, amelyek gyakran csapnak össze a biztonsági erőkkel is az ország elzártabb, nehezen megközelíthető térségeiben. (MTI)

Bejutott a könnygáz a stadionba is

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz