FIFA: Pszichés terror, testi és szellemi sértés - 10 évre eltiltották egy szövetség elnökét

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) tíz évre eltiltotta Manual Nascimentót, a bissau-guineai szövetség elnökét.
Csakfoci Admin 2020. július 24., péntek 22:34
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) tíz évre eltiltotta Manual Nascimentót, a bissau-guineai szövetség elnökét.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. július 24., péntek 22:34

A nemzetközi szervezet pénteken – egy nappal a bissau-guineai testület elnökválasztása előtt – közölte: a független etikai bizottság által folytatott vizsgálat során összegyűjtött anyagokból, köztük videókból megállapították, hogy Manual Nascimento megszegte a FIFA etikai kódexét.

Kiemelték, a sportvezető nem tett eleget a mások testi és szellemi sértetlenségére vonatkozó kötelezettségének, amikor egy alkalmazott pszichés terror áldozatává vált a munkahelyén.

A FIFA hozzátette, az ügy kapcsán a teljes írásbeli ítéletet csak később teszik közzé, míg Nascimento a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) fellebbezhet a határozat ellen.

Nascimento – akinek 100 ezer svájci frankos (32.4 millió forintos) pénzbírságot is fizetnie kell – 2012 óta vezeti az afrikai ország szövetségét, és úgy készült, hogy megkezdi a harmadik négyéves ciklusát is. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
A Sportál Németországból származó értesülése szerint a korábban a magyar válogatottat is vezető Bernd Storck veszi át a Sepsiszentgyörgy irányítását.
BVSC
Szekeres Tamást nevezhetik ki
Információink szerint a jövőben Szekeres Tamás felelhet a BVSC-nél lévő szakmai munkáért.
Ferencváros
Arbër Hoxha
Az ulloi129.hu szerint valóban a klub látókörében van a horvát lapok által a Fradival szóba hozott Slaven Belupo-szélső, Arbër Hoxha.
Tovább az összes átigazoláshoz