FIFA: Megszűnhet egy válogatott torna, helyette jobb klubsorozat jöhet

A Konföderációs Kupa megszüntetéséről és a klubvilágbajnokság bővítéséről tanácskozik a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vezetőtestülete márciusban.
Budai László 2017. október 28., szombat 8:40
A Konföderációs Kupa megszüntetéséről és a klubvilágbajnokság bővítéséről tanácskozik a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vezetőtestülete márciusban.
Szerző: Budai László 2017. október 28., szombat 8:40

„El kellene gondolkodnunk bizonyos versenyek eltörlésén annak érdekében, hogy egy másikat fejlesszünk” – nyilatkozta Gianni Infantino elnök a FIFA-tanács pénteki ülése után Kolkatában.

Hozzátette, a kibővített klubvilágbajnokság helyettesíthetné a Konföderációs Kupát.

Utóbbit hivatalosan húsz évvel ezelőtt hozták létre, és általában a világbajnokságok előtt egy évvel, annak helyszínén rendezik a torna főpróbájaként, válogatottak részére. Legközelebb Katarban kerülne rá sor 2021-ben, a klub-vb-re pedig idén és jövőre is az Egyesült Arab Emírségekben kerül sor.

A klubvilágbajnokság nagyszerű sportesemény, de sajnos nem volt olyan hatása a világ klubfutballjának fejlődésére, amilyenben reménykedtünk. Szükség van egy különleges, új dologra, ami világszerte a csapatok segítségére lehet

– szögezte le Infantino.

A FIFA bejelentése szerint a felnőttklubok, illetve az ifjúsági és a női együttesek versenysorozatainak felülvizsgálatáról március 15-én és 16-án a bogotái tanácsülésen tárgyalnak.

A FIFA döntése értelmében mától az Interkontinentális Kupa 1960 és 2004 közötti győztesei is klubvilágbajnoknak tekinthetők.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Győr
Tímár Krisztián
Megerősítést nyert a csakfoci.hu információja: távozott az ETO FC Győr kispadjáról Tímár Krisztián. A pótlás házon belülről érkezett Antonio Munoz személyében.
Vasas
Kondás Elemér
Eldőlt, hogy az angyalföldi kispadon nem lesz váltás a válogatott szünet alatt, így továbbra is Kondás Elemér irányítja a Vasast.
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz