Elképesztő terv: Új, közös focibajnokság indulhat a megszállt ukrán területeken

A keleti, az oroszok által már elfoglalt területek közös focibajnokságot hozhatnak létre, legalábbis zajlanak ezirányú egyeztetések a tagköztársaságok között.
Dudás Gábor 2022. június 22., szerda 9:11
A keleti, az oroszok által már elfoglalt területek közös focibajnokságot hozhatnak létre, legalábbis zajlanak ezirányú egyeztetések a tagköztársaságok között.
Szerző: Dudás Gábor 2022. június 22., szerda 9:11

Oroszország és a kelet-ukrajnai, az orosz csapatok által elfoglalt területeken létrehozott tagköztársaságok képviselői javában egyeztetnek egy új, 12 csapatos labdarúgó-bajnokság létrehozásáról.

Az új pontvadászat képviselői a nemzetközi jog megsértése és az UEFA eltiltása miatt sem az orosz bajnokságban, sem a nemzetközi porondon nem szerepelhetnének, de ez a szervezőket nem zavarja - írja az ukrán Tribuna.

A már létrejött Luhanszki Labdarúgó Szövetség főigazgatója, Jurij Malygin is megerősítette az új, közös bajnokság létrehozásának ötletét, amely valamennyi, az oroszok által "felszabadított" (elfoglalt) területek futballklubjai számára elérhető lehetne majd.

- Ez az elképzelés hangzott el. Van egy tervezett formátum, de még ki kell dolgozni, hogyan fog pontosan lezajlani a bajnokság. Lesz egy találkozó, megbeszéljük, hogy melyik fél hány csapatot indít - azt hiszem, 12 csapat összesen elegendő lenne. Most nyilván vannak itthoni problémák, de az élet nem áll meg, úgyhogy ha ebben az évben nem is, de a következőben már lehet erre is koncentrálni. A Donbász Ligát már létrehoztuk, miért ne lehetne most bővíteni a kiírást? De még tovább tárgyalunk tagköztársasági szinten. A fő feladat azonban a területeink meghódítása és felszabadítása - mondta Malygin.

Az új bajnokságnak pedig egy igazán neves szereplője is lehet majd, legalábbis a tervek szerint. A Donyecki Népköztársaság (DNR) vezetője, Denis Pushilin korábban már bejelentette, hogy újra megalakítanák a Sahtar Donyecket, de már nem ukrán vezetéssel, azaz Rinat Akhmetov milliárdos neve alatt, hanem egy "igazi" helyi csapatot csinálnának.

Olvastad már?
A Loki Kazahsztánból igazolhat jól ismert támadót - hazai átigazolási hírek
A csakfoci.hu legkedveltebb rovatában ismét az NB I, az NB II és légiósainkat érintő piaci híreket gyűjtjük egy csokorba Nektek. Cikkünk folyamatosan frissül. Nézz vissza naponta többször is!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC
Pap Eduárd
Román sajtóhírek szerint Pap Eduárd az NB II-es győri ETO FC együtteséhez került, a Botosani tulajdonosa azonban azt mondja, egyelőre még nem került pont az ügy végére.
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
Tovább az összes átigazoláshoz