Fotó: latimes.com

Egy év zárt kapu az elmúlt évtizedek legnagyobb szurkolói balhéja miatt

Egy évig zárt kapus meccseket kell játszania a mexikói FC Querétaro labdarúgócsapatának, amelynek stadionjában egy szombati szurkolói verekedésben legalább 26-an megsérültek.
Nyikes Zoltán 2022. március 9., szerda 14:49
Fotó: latimes.com
Egy évig zárt kapus meccseket kell játszania a mexikói FC Querétaro labdarúgócsapatának, amelynek stadionjában egy szombati szurkolói verekedésben legalább 26-an megsérültek.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. március 9., szerda 14:49

Mikel Arriola, a mexikói szövetség elnöke azt is közölte, hogy

az élvonalbeli együttes szurkolói három évig nem látogathatnak idegenbeli mérkőzéseket sem.

A hatóságok bejelentése szerint a sérültek közül három ember állapota kritikus. A verekedésről készült mobiltelefonos felvételek bejárták a világot. A Querétaro négy vezetőjének megtiltották, hogy a jövőben bármely más klubnál munkát vállaljanak, az együttesnek pedig 1,5 millió pesós (24,8 millió forintos) büntetést is be kell fizetnie.

Arriola hozzátette, nem szeretnének a lelátókon drukkereknek álcázott bűnözőket látni, ezért bizonyos szurkolói csoportok tagjainak mostantól igazolniuk kell a személyazonosságukat a stadionba való belépéskor.

Az FC Querétaro és a bajnoki címvédő Atlas Guadalajara szombati találkozóján a rivális táborok előbb a lelátón estek egymásnak, majd a csata a játéktéren folytatódott, székek dobálásával és verekedéssel. A játékosok az öltözőbe menekültek, a Querétaro kapusa, Washington Aguerre azonban kint maradt és megpróbálta lecsillapítani a drukkereket. A mérkőzés a 62. percben szakadt félbe. (MTI)

Olvastad már?
NB I: Megvan, mikor lesz a szezon utolsó Fradi-Újpestje – elkészült a 26-30. fordulók időbeosztása
A válogatott szünet utáni öt forduló pontos menetrendjét ismertette az MLSZ.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz