Döntöttek, részt vehetnek-e orosz csapatok az UEFA versenysorozataiban

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) úgy döntött, továbbra sem vehetnek részt orosz csapatok az UEFA nemzetközi kupáiban.
Póczik Dávid 2022. március 15., kedd 18:27
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) úgy döntött, továbbra sem vehetnek részt orosz csapatok az UEFA nemzetközi kupáiban.
Szerző: Póczik Dávid 2022. március 15., kedd 18:27

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) továbbra is vizsgálja az ügyet, de egyelőre fenntartja az orosz klubcsapatok felfüggesztését az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) versenysorozataiban. Az orosz válogatottról egyelőre nem döntöttek - írja az MTI.

Az Orosz Labdarúgó Szövetség azt kérte a CAS-tól, hogy függessze fel a nemzetközi szövetség (FIFA) és az UEFA szankcióit, azaz a végső döntés meghozataláig az orosz válogatottak és klubcsapatok indulhassanak a nemzetközi sorozatokban. A két szervezet azért függesztette fel az oroszok nemzetközi részvételét, mert Oroszország február 24-én háborút indított Ukrajna ellen. Az oroszok szerint a FIFA és az UEFA döntése ellentétes a sport szellemiségével, és nem értenek egyet a szankciókkal.

A két szervezet döntése alapján például az orosz férfiválogatott nem játszhat világbajnoki pótselejtezőt jövő csütörtökön a lengyelek ellen, és így ki sem juthat a november 21. és december 18. között sorra kerülő katari vb-re. A CAS a tervek szerint még a héten foglalkozik a FIFA-büntetéssel, de a keddi, UEFA-ra vonatkozó döntés előrevetíti annak a határozatnak a tartalmát is.

Olvastad már?
Megvan Oroszország válaszlépése a FIFA és az UEFA kizárására
Az Orosz Labdarúgó Szövetség szerint a döntés ellentétes a sport szellemiségével.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Csonka Bonifác
Az ETO közös megegyezéssel szerződést bontott Csonka Bonifáccal - jelentette be a klub.
Soroksár
Vass Ádám
Máris új csapatot talált magának a Gyirmótról nemrégiben távozó Vass Ádám, a középpályás a szintén NB II-es Soroksárnál folytatja karrierjét.
Ferencváros
Mohanad Lasheen
Külföldi sajtóhírek szerint a Fradi kiszemeltje az egyiptomi válogatott Mohanad Lasheen, akivel kapcsolatban már meg is kezdődtek a tárgyalások.
Tovább az összes átigazoláshoz