Döntöttek: Dzsudzsák haját nem kell levágni - 46 játékost fodrászhoz küldenek

Az Egyesült Arab Emírségekben több mint 40 futballistát fodrászhoz küldenének.
Mokány Lajos 2017. február 15., szerda 12:02
Az Egyesült Arab Emírségekben több mint 40 futballistát fodrászhoz küldenének.
Szerző: Mokány Lajos 2017. február 15., szerda 12:02

A BBC cikke szerint profi futballistákat figyelmeztettek az Egyesült Arab Emírségekben a nem megfelelő hajviseletük miatt.

Az indok: az érintettek nem az iszlám tanításainak megfelelő hajviselettel rendelkeznek. A Dzsudzsák Balázst foglalkoztató ligában összesen 46 játékos "sérója" sérti az etikai kódexben előírtakat, a neveket végignézve kiderült, hogy a magyar játékos nem tartozik közéjük.

Nem mentesülnek azonban az előírások alól nagy sztárok sem. Asamoah Gyan haja például nincs rendben a lista szerint. Hogy kivételek azért akadnak, azt Omar Abdulrahman esete is mutatja. Őt a 2016-os év legjobb ázsiai futballistájának választották meg, neki nem kell azonnal fodrászhoz mennie, ám korábban a nagyon hasonló hajviselettel rendelkező Al-Mansoorinak - ő egyébként Dzsudzsák csapattársa - igen.

A képen Abdulrahman balra, míg Al-Mansoori jobbra látható.

2012-ben egyébként a szaúdi Waleed Abdullahot a bíró addig nem engedte pályára lépni csapatában, amíg a kezdő sípszó előtt meg nem vált a kifogásolt "hajformától". A ligában például tilos a mostanában gyakori irokéz frizura viselete is.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
A lengyel másodosztályú - de kupagyőzelme miatt az EL-ben induló - Wisla Krakówhoz utazott orvosira a jelenleg szabadon igazolható, legutóbb Újpesten szerepelt Kiss Tamás. (NSO)
Fehérvár FC
Mi lesz Fiola Attilával?
Továbbra sem dőlt el, hol folytatja pályafutását Fiola Attila. Az 59-szeres válogatott védő szerződése június 30-án lejárt, így jelenleg szabadon igazolható. (nso.hu)
Vasas/Szentlőrinc
Két fiatalt kölcsönadtak
A Vasastól érkezik kölcsönben az NB II-es Szentlőrinchez Rab Boldizsár és Szabó Benjámin. Előbbi védekező középpályásként, utóbbi jobb oldali szélső védőként vethető be.
Tovább az összes átigazoláshoz