DAC: Rendeződött a "himnusztörvény" helyzete – ilyen döntés született

A mai nappal rendeződött Szlovákiában az úgynevezett himnusztörvénnyel kapcsolatos helyzet, ami azt jelenti, hogy a DAC-szurkolók szabadon énekelhetik a magyar himnuszt.
Nyikes Zoltán 2019. május 24., péntek 18:15
A mai nappal rendeződött Szlovákiában az úgynevezett himnusztörvénnyel kapcsolatos helyzet, ami azt jelenti, hogy a DAC-szurkolók szabadon énekelhetik a magyar himnuszt.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. május 24., péntek 18:15

A mai nappal rendeződött Szlovákiában az úgynevezett himnusztörvénnyel kapcsolatos helyzet - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az MTI-vel.

A tárcavezető kiemelte: a pénteken hatályba lépett jogszabály egyértelművé teszi, hogy a magyarok - és természetesen más nemzetiségek is - szabadon énekelhetik a himnuszukat. Hangsúlyozta:

továbbra is készek vagyunk a kölcsönös tisztelet alapján fejleszteni a kétoldalú kapcsolatainkat.

A jogszabályt korábban a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) terjesztette be. Andrej Danko, az SNS elnöke - miután a törvénynek a himnusz éneklésére vonatkozó része széleskörű tiltakozást váltott ki - még áprilisban bejelentette: megegyezés született a koalícióban arról, hogy megoldják a jogszabályból adódó problémát úgy, hogy mindenki elégedett legyen, és semmi se zavarja a szlovák-magyar kapcsolatokat.

Mint ismert, hatalmas felháborodás övezte a magyar és a felvidéki szurkolók körében is a törvénymódosítást, ami a DAC mérkőzéseire is vonatkozott volna, hiszen Dunaszerdahelyen hagyományosan eléneklik a drukkerek a magyar himnuszt minden találkozó előtt - múlt héten a DAC-drukkerek üzentek is a himnusztörvényt indítványozó szlovák politikus stadionjában.

(MTI/csakfoci)
Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Jakov Puljić
A Puskás Akadémia és Jakov Puljić 2025-ig szóló szerződést kötött egymással.
Újpest
Milos Kruscic/Nebojsa Vignjevic
Hivatalossá vált, amit szerdán előre jeleztünk: Milos Kruscicot a korábbi sikeredző, Nebojsa Vignjevic váltja az újpesti kispadon.
El Paso Locomotive FC
Demkó Márton
A 17 éves Demkó Márton is lehetőséget kapott arra, hogy az USL-ben szereplő El Paso felnőttcsapatával szerepelhessen.
Tovább az összes átigazoláshoz