Címert és nevet kell változtatnia az egykoron kupagyőztes klubnak: "Ilyen eset csak nálunk fordulhat elő"

A Craiova vezérigazgatója szerint több csapatnak - köztük a Budapest Honvédnak is - sikerült megőriznie az identitását, miután privatizálták.
Póczik Dávid 2022. július 13., szerda 17:54
A Craiova vezérigazgatója szerint több csapatnak - köztük a Budapest Honvédnak is - sikerült megőriznie az identitását, miután privatizálták.
Szerző: Póczik Dávid 2022. július 13., szerda 17:54

A bukaresti bíróság kimondta, hogy az U Craiova 1948 csapatának már nincs joga az oroszlánt tartalmazó címer használatára, és meg kell változtatnia jelenlegi nevét is - olvasható a digisport.ro-n. A döntés még nem végleges, ugyanis Marcel Puscas, a klub vezérigazgatója bejelentette, hogy a Craiova fellebbezni fog.

A vezérigazgató ugyanakkor ugyanakkor megmagyarázhatatlannak tartja a döntést.

- Fellebbezni fogunk, ha marad a döntés, akkor minden bizonnyal engedelmeskedünk. A probléma rendkívül furcsa, csak Romániában fordulhatnak elő ilyenek, hogy a név és a logó két különböző entitásban jelenik meg. 31 év alatt, amióta a klubot privatizálták, folyamatosan fejlődött. Volt kupadöntő és kupagyőzelem is, ez nem a névről vagy a logóról szól, hanem a klubrekordról, amit a futball minden pontján elismernek - fogalmazott Puscas.

A keleti blokk összes klubját privatizálták. Ott van a Budapest Honvéd, a Dinamo Moszkva, a Slavia Praha vagy a CSKA Sofia is. Mindegyik klubnak sikerült megőrizni a nevét, logóját és az identitását, ilyen eset csak Romániában fordulhat elő.

- Egy FIFA által jóváhagyott klub nevével és címerével játszunk. Csak a FIFA-nak nincs túl sok beleszólása, hiszen a bírósági döntés Romániából érkezik.

A jogi problémák ellenére az együttes nagy reményeket fűz a következő szezonhoz, amelyben új vezetőedzővel, Marius Croitoruval a kispadon remélik, hogy elcsípik a rájátszást. A Craiova az idényt július 17-én, a Farul Constanta ellen kezdi meg.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Raul Gustavo
A Corinthians már bejelentette, hogy Raul Gustavo orvosin vesz részt az FTC-nél, és azt követően aláírhat a magyar bajnokhoz.
Fradi
Raul Gustavo
A Csakfoci korábban beszámolt róla, hogy Raul Gustavo a Corinthiansból a Fradiba szerződhet. Az Üllői129 szerint a brazil játékos már meg is érkezhetett Budapestre.
ETO
Zeljko Gavric
A győriek szerződtették a dunaszerdahelyi DAC támadóját, Zeljko Gavricot.
Tovább az összes átigazoláshoz