Bírósághoz fordul az ukrán klub a FIFA miatt - ezért követelnek 50 millió eurót

A Sahtar Donyeck csapata 50 millió eurós kompenzációs díjat vár a FIFA-tól, miután a klub több játékosa is ingyen távozott, a szövetség döntése miatt.
Póczik Dávid 2022. július 18., hétfő 17:13
A Sahtar Donyeck csapata 50 millió eurós kompenzációs díjat vár a FIFA-tól, miután a klub több játékosa is ingyen távozott, a szövetség döntése miatt.
Szerző: Póczik Dávid 2022. július 18., hétfő 17:13

A Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult az ukrán Sahtar Donyeck csapata, miután a FIFA azt a döntést hozta, hogy a – nemzetközi kupasorozatokból kizárt – orosz, valamint ukrán klubokkal szerződésben álló játékosok és edzők ingyen távozhatnak klubjuktól és máshol folytathatják pályafutásukat.

A FIFA ezt a döntést 2023 júniusáig hosszabbította meg, vagy az egyoldalú szerződés-megszüntetés eddig áll fent.

Az ukrán Sahtar Donyeck csapatából a döntés meghozatala óta alatt 14 légiós távozott ingyen, amiért a csapat semmilyen anyagi kompenzációt nem kapott, ezért most 50 millió eurós kártérítést vár a FIFA-tól, amiért a klub nem látott pénzt a távozó játékosokból - írja a The Athletic.

Olvastad már?
Eldőlt, szerepelhetnek-e orosz csapatok a nemzetközi kupákban a következő idényben
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) helyben hagyta az orosz labdarúgóklubok és válogatottak kizárását minden versenysorozatból, így a most következő szezonban sem szerepelhetnek az ország csapatai a nemzetközi porondon.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz