Betelt a pohár: Azonnal kirúgták a korábbi magyar kapitányt a vereség után

Az AS Eupen azonnali hatállyal megválik Bernd Storck vezetőedzőtől - jelentette be a belga élvonalbeli klub vasárnap.
Dudás Gábor 2022. október 23., vasárnap 20:03
Az AS Eupen azonnali hatállyal megválik Bernd Storck vezetőedzőtől - jelentette be a belga élvonalbeli klub vasárnap.
Szerző: Dudás Gábor 2022. október 23., vasárnap 20:03

A klubvezetést az indoklás szerint az eddigi gyenge mérleg (négy győzelem és tíz vereség) késztette a német szakvezető menesztésére - Bernd Storckkal szemben a KV Mechelen elleni 2-1-es vereséggel fogyott el a türelem.

A szezonkezdet még ígéretes tűnt az Eupennek a bajnoki címvédő FC Bruges elleni meglepetésgyőzelmet követően, de az utóbbi hetekben egyre erősödött a korábbi magyar kapitány ellentábora, és a belgiumi hírek szerint az edző és a klubvezetés közötti "kémia" sem működött már megfelelően.

Az még nem dőlt el, hogy ki lesz az 59 éves szakember utódja. Storck a nyáron lett az Eupen szakvezetője, és tehát összesen 14 bajnoki meccsen ülhetett eddigi csapata kispadján. Az Eupen 14 fordulót követően a 14. helyet foglalja el a tabellán, egy pontra állva a kiesőzónától. Storck korábban Belgiumban a Mouscron, a Cercle Brugge és a Genk trénereként is dolgozott.

Mint ismeretes, a válogatottat a 2016-os Eb-re vezető szakembernek magyar segítője is volt a klubnál Czuczi Mátyás személyében.

Mint kiderült, neki is mennie kell Storckkal együtt.

- Nyilvánvaló, hogy mint mindig, most is sok tényező vezetett a jelenlegi helyzethez, amiért közösen kell felelnünk, de sajnos nem sikerült stabilitást vinni a játékunkba. Nem könnyű számunkra ez a döntés, de a klub szempontjából szükséges ez a lépés, hogy a csapat nagyobb biztonságot és stabilitást kapjon egy új felállásban, és új szemléletet a kiesés elleni harcban. A vezetőedzővel együtt Czuczi Mátyás segédedzővel is véget ért az együttműködésünk. Az AS vezetősége és igazgatósága szeretné megköszönni Bernd Storcknak és Czuczi Mátyásnak az elvégzett munkáját, és minden jót kívánunk nekik a jövőre nézve - fogalmazott Christoph Henkel ügyvezető.

Olvastad már?
Storck 31 éves magyar segítője: "Sok olyat is bevállaltam, amire normális ember nemet mondott volna" - interjú
A Hajdukból való kirúgása megviselte, Lengyelországban alig kapott fizetést, ám a kihívások folyamatos keresése a belga élvonalba "repítette". Interjú Czuczi Mátyással, Bernd Storck jobbkezével.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Callum Styles
Angol sajtóhírek szerint valamivel több mint 2 millió fontos kivásárlási záradék szerepel Callum Styles szerződésében.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Angol sajtóhírek szerint a Championshipben vitézkedő Birmingham mellett az MLS-ben szereplő Philadelphia Union és a Toronto is ajánlatot tehet Brandon Ormonde-Ottewillért.
DVSC
Marko Milosevic
A nezavisne.com szerint Marko Milosevic kapus távozik a klubtól télen, miután alig jut játéklehetőséghez. A 32 éves játékos márciusban igazolt a Lokihoz és 11 tétmeccsen védett.
Tovább az összes átigazoláshoz