Beérkezett az első pályázat a 2028-as Európa-bajnokság megrendezésére

A 2028-as Európa-bajnokság szervezésére Nagy-Britannia és Írország együtt pályázik, a többi jelölt kilétére áprilisban derül fény.
Póczik Dávid 2022. március 23., szerda 15:07
A 2028-as Európa-bajnokság szervezésére Nagy-Britannia és Írország együtt pályázik, a többi jelölt kilétére áprilisban derül fény.
Szerző: Póczik Dávid 2022. március 23., szerda 15:07

Anglia, Észak-Írország, Skócia, Wales és Írország szerdán közös szándéknyilatkozatot nyújtott be a 2028-as labdarúgó Európa-bajnokság megrendezésére - írja az MTI. A döntéshozókhoz ez a pályázat már most beérkezett, a többi pályázó kilétét majd áprilisban hirdetik ki.

Nagy-Britannia és Írország egy megvalósíthatósági tanulmányra hivatkozva múlt hónapban jelentette be, hogy mégsem kandidál a 2030-as világbajnokságra, helyette most a két évvel korábbi Eb-t pályázták meg.

Az UEFA azt közölte, hogy a rendezési szándékot március 23-ig kell benyújtani, a pályázókat áprilisban jelentik be, a győztest pedig szeptemberben nevezik meg. A pályázási követelmény tíz stadion, mely közül egynek legalább 60 ezer, kettőnek pedig 50 ezer férőhelyesnek kell lennie. Korábban Oroszország is a lehetséges pályázók között volt, de az ukrán-orosz konfliktus miatt nehezen elképzelhető, hogy ők legyenek a befutók.

A 2024-es Európa-bajnokságot Németország rendezi majd meg.

Olvastad már?
Ukrán sajtóhír: 6 milliárd forinttal a csomagtartóban menekült Magyarországra a Dinamo Kijev tulajdonosa
Már az orosz invázió harmadik napján elhagyhatta Ukrajnát.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz