Az eddigi legdurvább eset: 38 koronavírusos van a világhírű fociklubnál

A brazil Flamengo hivatalos közleményben jelentette be, hogy 38, a csapatnál, illetve a hozzátartózoknál elvégzett koronavírus-teszt is pozitív lett.
Dudás Gábor 2020. május 8., péntek 12:00
A brazil Flamengo hivatalos közleményben jelentette be, hogy 38, a csapatnál, illetve a hozzátartózoknál elvégzett koronavírus-teszt is pozitív lett.
Szerző: Dudás Gábor 2020. május 8., péntek 12:00

Miután múlt héten elhunyt a Flamengót közel 40 éven át szolgáló masszőr, Jorginho, a brazilok úgy döntöttek, hogy a játékosok és a stábtagok mellett minden alkalmazottat és hozzátartozóit megvizsgálnak, összesen végül 293 koronavírus-tesztet végeztek el.

A 38 pozitívan tesztelt ember közül a 2019-es Libertadores Kupa-győztes klub bejelentése szerint összesen hárman futballisták, a többiek vagy más alkalmazottak, illetve családtagok. A fertőzöttek mindannyian tünetmentesek.

A csapat 65 éves edzőjét, Jorge Jesust még márciusban diagnosztizálták koronavírussal, de egy hét karantén után a szakember fel is gyógyult.

"A játékosok és klubalkalmazottak, akiknél jelentkezett a fertőzés, mind karanténba vonulnak, és napi rendszerességgel figyeljük meg őket, további teszteket is elvégezve. A Flamengo továbbra is szorosan együttműködik az illetékes kormányszervekkel, a maximális felelősség és biztonság jegyében, és azon dolgozik, hogy a lehető legrövidebb időn belül lehetősége legyen a futballtevékenységek újrakezdésére" - áll a közleményben.

Olvastad már?
A hivatkozás nem elérhető
404 Not Found
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz