Aubameyang csak a harmadik legjobb afrikai lett - Pool-játékosok az élen

Az első két helyet a Liverpool egy-egy játékosa "bérelte ki". A Dortmund klasszisa így "csak" a dobogó aljára fért oda.
Budai László 2018. január 5., péntek 12:06
Az első két helyet a Liverpool egy-egy játékosa "bérelte ki". A Dortmund klasszisa így "csak" a dobogó aljára fért oda.
Szerző: Budai László 2018. január 5., péntek 12:06

Mohamed Szalah-t választották meg Afrika legjobb labdarúgójának 2017-ben, az ünnepélyes díjkiosztót csütörtökön Accrában rendezték meg.

A szélső az egyiptomi válogatott meghatározó tagjaként február elején döntős volt az Afrika Kupában, októberben pedig csapatával kijutott az oroszországi világbajnokságra. Egyiptom legutóbb 1990-ben szerepelt vb-n.

A 25 éves Szalah az év első felében még az AS Roma játékosa volt, a nyáron a Liverpool klubrekordot jelentő 37 millió fontot (13 milliárd forintot) fizetett érte az olaszoknak. Új csapatában a szélső minden átmenet nélkül lett kulcsember: 21 bajnokin 17 gólt szerzett, 29 tétmeccsen pedig 23 alkalommal volt eredményes.

Szalah a szavazáson klubtársát, a 25 éves Sadio Manét (szenegáli/Liverpool), valamint a 28 éves Pierre-Emerick Aubameyangot (gaboni/Borussia Dortmund) előzte meg. Mané a korábbi választáson a harmadik volt, a 2015-ben győztes Aubameyang pedig az elmúlt négy évben mindannyiszor "dobogóra" került.

Az Év csapata Egyiptom lett, az Év edzője pedig az együttes argentin szövetségi kapitánya, Hector Cúper.

A díjat hagyományosan az afrikai válogatottak szövetségi kapitányainak vagy szakmai igazgatóinak a szavazatai alapján ítélik oda, ezúttal azonban első alkalommal a csapatkapitányok is voksolhattak.
(mti)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz