Ádám Martin megszólalt az átigazolásáról: "Van ennél feljebb"

A dél-koreai Ulsan Hyundai labdarúgócsapatához igazolt Ádám Martin legfőbb célja, hogy gyorsan beilleszkedjen és egy jó idényt teljesítsen új együttesében.
Budai László 2022. július 12., kedd 18:50
A dél-koreai Ulsan Hyundai labdarúgócsapatához igazolt Ádám Martin legfőbb célja, hogy gyorsan beilleszkedjen és egy jó idényt teljesítsen új együttesében.
Szerző: Budai László 2022. július 12., kedd 18:50

Az OTP Bank Liga előző szezonjának gólkirálya, Ádám Martin az M1 aktuális csatornának kedden azt mondta, sok ideje nincs akklimatizálódni, mivel a Koreai Köztársaságban jelenleg is zajlik a bajnokság.

- Egymás után jönnek a meccsek, úgyhogy egy-két hét alatt be kell illeszkedni, de edzésben vagyok, és amint kiérek, számíthatnak rám, ha a csapatnál is úgy gondolják - mondta a 27 éves csatár, aki azt is elárulta, hogy feleségével és gyermekével költözik Dél-Koreába.

Ha sikerül jó szezont teljesíteni, akkor ez akár egy ugródeszka is lehet. Úgy gondolom, hogy van ennél feljebb, de először ezt a szintet szeretném megugrani

- mondta a hatszoros válogatott Ádám, és hozzátette, Marco Rossi szövetségi kapitány azt tanácsolta neki, hogy olyan bajnokságba igazoljon, ahol fizikálisan előre tud lépni, valamint folyamatos játéklehetőséghez jut.

- Ázsia egyik legjobb csapatáról beszélünk, amely két éve még ázsiai Bajnokok Ligáját nyert, és most is vezeti a dél-koreai bajnokságot - fogalmazott a támadó, és hangsúlyozta: számára az egyik legfontosabb, hogy a válogatottban szerepelhessen, mert "büszke magyar". Az Ulsanra előrelépésként tekint, mert erősebb bajnokságba igazolt, ahonnan szerinte jó teljesítménnyel vissza lehet kerülni Európába.

Ádám Martin elmondta, vannak erős fizikumú védők a dél-koreai ligában is, de megpróbálja kihasználni a fizikai adottságait. Új együttesében a 63-as mezszámot választotta édesanyja születési éve miatt.

A csatár egyelőre még Magyarországon van, vízumának kiállítása zajlik, várhatóan a jövő hét elején tud majd kiutazni a Koreai Köztársaságba. Az Ulszan Hyundai hétfőn jelentette be, hogy szerződtette Ádám Martint, kedden pedig azt is közölte, hogy megvált másik magyar játékosától, Koszta Márktól.
(MTI)

Olvastad már?
Stylest a világ egyik legsikeresebb klubja csábítaná el Angliából - sajtóhír
A görög rekordbajnok érdeklődését is felkeltette.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz