A magyar válogatott csatárt orvosira várják, de vízum- és adózási problémák merülhettek fel - sajtóhír

Lapértesülések szerint amennyiben megoldódnak Futács Márkó vízumproblémái beutazhat Iránba, ahol átesik az orvosi vizsgálatokon és aláírhatja szerződését a teheráni Esteghlal-lal. Egy másik helyi lap szerint pénzügyi okok miatt eshet kútba a transzfer.
Csakfoci Admin 2021. október 9., szombat 11:16
Lapértesülések szerint amennyiben megoldódnak Futács Márkó vízumproblémái beutazhat Iránba, ahol átesik az orvosi vizsgálatokon és aláírhatja szerződését a teheráni Esteghlal-lal. Egy másik helyi lap szerint pénzügyi okok miatt eshet kútba a transzfer.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. október 9., szombat 11:16

Csütörtökön az iráni Mizan online hírügynökségre hivatkozva beszámoltunk arról, hogy három magyar futballistával is felvette már a kapcsolatot a helyi futball egyik zászlóshajója, a teheráni Esteghlal FC. Értesüléseink szerint tényleg él a "magyar szál" a 8-szoros bajnokcsapatnál, úgy tudjuk, Futács Márkó esetében valóban történt is kapcsolatfelvétel a felek között, és akár a héten eldőlhet, hogy az iráni élvonalban folytatja-e pályafutását a támadó.

Az iráni Khodrotak hírportál szerint Futácsnak péntek este kellett volna megérkeznie Iránba. Állítólag a 31 éves, 3-szoros magyar válogatott csatár vízumával problémák adódtak, így jelen állás szerint nem tud beutazni az Iráni Iszlám köztársaságba. Az Esteghlal vezetői minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy megoldják a fennálló problémát és amennyiben Futács mindenben megegyezik az Estghlal-al, átesik az orvosi vizsgálatokon és aláírja szerződését.

A Varzesh 3 sportportál úgy tudja, pénzügyi okok miatt meghiúsulhat a transzfer: az Estghlal évi 250 ezer dollárt (77, 8 millió forintot) ajánlott játékosnak, ám a menedzserével együtt 400 ezer dolláros (124,5 millió forintos) szerződést próbált kialkudni a teheráni klub elöljáróinál, ezért elállhattak a szerződtetésétől.

Továbbá azt állítják, Futács azért nem tudott megállapodni az Estghlal-lal, mivel a helyi adózási rendszer sem volt ínyére. Iránban a labdarúgó felelőssége az adófizetés a jövedelme után, viszont a helyi kluboknak nem kötelességük fizetni utánuk az adót.

Futács legutóbb a ZTE FC-ben játszott, amelynél 17 tétmeccsen öt gólt jegyzett, korábban pedig itthon megfordult a Vidiben és a Diósgyőrben, míg légiósként szerepelt a horvát Hajduk Split, a török Mersin, az angol Leicester City, Blackpool, Portsmouth, valamint a német Werder Bremen és Ingolstadt színeiben is.

Koman Vladimir személyében egyetlen magyar játékos szerepelt pályafutása során Iránban: a korábbi 36-szoros magyar válogatott támadó középpályás a Sepahan futballistája volt 2018 és 2020 között.

Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Tovább az összes átigazoláshoz