A korábbi Fradi-edző hat hónapra elzárja magát a külvilágtól - rendkívüli szabályok a vírus miatt

Elzárkózik Indiában hat hónapra a külvilágtól László Csaba, a magyar labdarúgó-válogatott és a Ferencváros korábbi edzője.
Csakfoci Admin 2020. november 24., kedd 15:40
Elzárkózik Indiában hat hónapra a külvilágtól László Csaba, a magyar labdarúgó-válogatott és a Ferencváros korábbi edzője.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. november 24., kedd 15:40

Hiába került több ezer kilométerre Magyarországtól, teljesen más kultúrába, kirándulásokra nem is gondolhat a koronavírus-járvány miatt.  A székely származású, trénerként többek között Ugandában, Skóciában, Litvániában és Belgiumban is dolgozó László Csaba újabb kalandra vállalkozott, s kedden debütál az indiai Szuperligában a Csennai FC vezetőedzőjeként. Az ország szépségeit azonban nem fedezheti fel a járvány miatt.

- Még a kiutazáshoz is csak úgy kaptam vízumot, hogy 48 órán belül kétszer kellett negatív tesztet produkálnom, majd két hét karantén következett Indiában. Minden második nap vizsgáltak minket. Az egész bajnokság, mintegy 2000 ember beköltözött egy buborékba Goában. Minden klubnak saját hotelja, mobil kórháza, személyzete van. Három busz áll a csapatok rendelkezésére, egy járművön maximum 19 ember tartózkodhat. Hotel, edzés, meccs, ebben a háromszögben élünk - mesélte László a Blikknek. - Ha valaki orvosi rendelőbe megy, utána automatikusan öt nap karanténba kerül. Ha rendelünk valamit az interneten, azt érkezéskor fertőtlenítik, csak utána kapjuk meg. A szállásunkon igyekszem a szakmai munkába belemélyedni.

Fél évig ez lesz az otthonunk, a külvilággal nem érintkezhetünk, turistáskodásra nincs lehetőség.

A Csennai FC ma játssza első bajnokiját a Dzsamsedpur ellen, amelyet a skót Owen Coyle, azaz László elődje vett át.

- A Bolton egykori mestere a barátom, népszerű Indiában, igazi presztízsmeccs lesz. Itt a krikett az első számú sport, de rengeteg pénzt ölnek a fociba" – tette hozzá László. "Négy kiváló minőségű stadionban rendezik a 11 csapat alkotta liga meccseit. A helyi játékosok nem lazsálnak, épp ellenkezőleg, vissza kell őket fogni. Mindent százszázalékos erőbedobással akarnak megcsinálni, ezért gyakran csúszik be egy-egy hiba, a technikai képzettségben vannak hiányosságaik.

Az előző idényben ezüstérmes Csennai az első négy közé kerülést tűzte ki célul magának az áprilisban, rájátszással záruló szezonban.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz