700 ezer oka van annak, hogy a volt Vidi-edzőt nem rúgták ki a BL-csapattól

Marko Nikolic nem csak a menesztést úszta meg a Lokomotiv Moszkvánál, de még az új klubelnök is megerősítette vezetőedzői pozíciójában.
Dudás Gábor 2020. december 29., kedd 18:50
Marko Nikolic nem csak a menesztést úszta meg a Lokomotiv Moszkvánál, de még az új klubelnök is megerősítette vezetőedzői pozíciójában.
Szerző: Dudás Gábor 2020. december 29., kedd 18:50

Néhány hete úgy tűnt, aligha ússza meg a menesztést Marko Nikolic a Lokomotiv Moszkvánál, amely még tavasszal nevezte ki - jelentős, az orosz média által is generált ellenszélben - a korábban a Vidinél is dolgozó szerb szakembert.

A szerb és magyar bajnoki címmel is rendelkező tréner nem csak az orosz bajnokságban, de rögtön a Bajnokok Ligája csoportkörében is megmérettethette magát csapatával, de eddig kevés sikerrel. A Premjer Ligában az előző idényben második helyen végzett Lokomotiv 19 meccs után csak a 8. pozíciót foglalja el, 13 ponttal lemaradva az éllovas Zenittől, míg a BL-ben a negyedik lett a moszkvai gárda a Bayern, az Atlético és a Salzburg mögött, így az Európa Ligában sem folytathatja.

Emiatt felerősödtek a hangok, amelyek Nikolic távozását követelték, de úgy tűnik, tavasszal is ő lesz majd a Lokomotiv szavezetője.

Ez a szerb és orosz sajtó szerint azzal is magyarázható, hogy amennyiben most menesztenék Moszkvából, úgy a klubnak 700 ezer eurót kellene kifizetnie a vezetőedzőnek. "700 ezer oka van Nikolic maradásának" - fogalmazott a szerbiai Sputnik.

Másrészt úgy tűnik, a vezetés, pontosabban az új vezetés bizalmát is élvezi a szakvezető. A klub élére december 23-án megválasztott elnök, Aleksander Plutnik nyilvánosan is támogatásáról biztosította Nikolicot.

- Beszéltünk Marko Nikoliccsal, aki továbbra is élvezi a bizalmunkat, és tovább dolgozik a csapattal a megfogalmazott célokért. Ez egyrészt a lehető legjobb pozíció elérését jelenti a bajnokságban, másrészt azt, hogy a Lokomotiv legyen versenyben az Orosz Kupa megnyeréséért. Nagy kihívások állnak előttünk. Továbbra is számítunk Marko profeszionális kvalitásaira, amelyek segítségével a csapat tovább fejlődhet - mondta a klubvezető.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Németh András
A német másodosztályú bajnokság feljutó helyén álló Hamburghoz szerződőtt az egyszeres magyar válogatott támadó, Németh András.
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Tovább az összes átigazoláshoz