Vb-pótselejtezők: "Nincs több szó, eljött a cselekvés ideje" - a lengyelek nem állnak ki az oroszok ellen

A lengyel labdarúgó-válogatott nem áll ki az oroszok elleni világbajnoki pótselejtezőre - jelentette be szombaton a Lengyel Labdarúgó Szövetség elnöke.
Csakfoci Admin 2022. február 26., szombat 13:13
A lengyel labdarúgó-válogatott nem áll ki az oroszok elleni világbajnoki pótselejtezőre - jelentette be szombaton a Lengyel Labdarúgó Szövetség elnöke.
Szerző: Csakfoci Admin 2022. február 26., szombat 13:13

- Nincs több szó, eljött a cselekvés ideje - szögezte le Cezary Kulesza, aki elárulta: a vb-indulásért zajló vetélkedés másik ágán érintett svéd és cseh szövetség képviselőivel is tárgyalásokat folytatnak.

- Annak fényében, hogy az Ukrajna elleni orosz agresszió eszkalálódik, a lengyel nemzeti csapat nem játssza le a mérkőzését az orosz válogatott ellen. Ez az egyetlen helyes döntés. Egyeztetünk a svéd és a cseh szövetséggel, hogy közös álláspontot közvetítsünk a nemzetközi szövetség felé - írta Kulesza Twitteren.

 

A lengyel válogatott csapatkapitánya, Robert Lewandowski ugyancsak a közösségi médiában üdvözölte a fejleményt.

- Ez a helyes döntés. Nem tudok elképzelni egy mérkőzést az orosz válogatott ellen ebben a helyzetben, miközben a fegyveres konfliktus folytatódik Ukrajnában. Nem az orosz futballisták és drukkerek felelősek ezért, de nem tehetünk úgy, mintha semmi nem történt volna - fejtette ki Lewandowski.

Olvastad már?
Három fociszövetség már jelezte: Nem kér az oroszországi vb-pótselejtezőből
A lengyel, a svéd és a cseh labdarúgó szövetség közös közleményben jelezte, hogy szerintük Oroszország nem lehet házigazdája az idei világbajnokság márciusi pótselejtezőinek.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Tovább az összes átigazoláshoz