A Real sztárja a rasszista megnyilvánulások miatt kizárná az érintett válogatottakat - ha atrocitás éri őket, levonulnak a pályáról

Gareth Bale, a walesi labdarúgó-válogatott sztárja azt javasolja, hogy zárják ki a nemzetközi porondról azokat a válogatottakat, amelyek szurkolói ismétlődően rasszista megnyilvánulásokat tesznek.
Privacsek András 2021. szeptember 5., vasárnap 13:32
Gareth Bale, a walesi labdarúgó-válogatott sztárja azt javasolja, hogy zárják ki a nemzetközi porondról azokat a válogatottakat, amelyek szurkolói ismétlődően rasszista megnyilvánulásokat tesznek.
Szerző: Privacsek András 2021. szeptember 5., vasárnap 13:32

- Nem tudom, mit kellene tenni, de a legegyszerűbb, ha a szurkolókat kitiltják a stadionokból, vagy ha folyamatosan megismétlik a cselekedetüket, akkor az országot kell kizárni a versengésből – mondta a Real Madrid csatára.

- Ha az ország folyamatosan teszi ezeket a szörnyű gesztusokat, akkor talán a legjobb dolog az, hogy meg kell szabadulni tőle, fel kell függeszteni, és ebben az esetben remélhetőleg tanulni fog a leckéből – tette hozzá.

Bale azt is jelezte: a játékostársak teljes mértékben támogatják azt, hogy ha vasárnap a fehéroroszok elleni világbajnoki selejtezőn Kazanyban rasszista bekiabálásokat hallanak, akkor levonulnak a pályáról.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) pénteki közlése szerint a szervezet fegyelmi eljárást indított a csütörtök esti magyar–angol (0–4) világbajnoki selejtezőn tapasztalt állítólagos rasszista szurkolói incidensek miatt.

A FIFA azt is közölte, hogy változatlanul zéró toleranciát tanúsít a rasszizmussal szemben. (MTI)

Olvastad már?
Zárt kapu, pontlevonás, kizárás: A FIFA megígérte, hogy keményen fellép Magyarország ellen
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) közleményt adott ki a Magyarország-Anglia vb-selejtezőn történt rasszista incidensek ügyében és zéró toleranciát ígért az elkövetőkkel szemben.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz