Vaktölténnyel lőtt Szoboszlai új posztjára a korábbi angol válogatott játékos - a Pool-szurkolók reagáltak

A korábbi angol válogatott kapus, Ben Foster amellett érvelt, hogy a Liverpool magyar játékosát, Szoboszlai Dominikot új szerepkörben próbálja ki csapata, még akkor is, ha ez a húzás elég "ellentmondásos" lehet.
Csakfoci.hu 2024. május 3., péntek 13:03
A korábbi angol válogatott kapus, Ben Foster amellett érvelt, hogy a Liverpool magyar játékosát, Szoboszlai Dominikot új szerepkörben próbálja ki csapata, még akkor is, ha ez a húzás elég "ellentmondásos" lehet.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. május 3., péntek 13:03

Ben Foster a Premier League hivatalos YouTube-csatornáján válogatta össze az úgynevezett "Rising Stars" csapatát, azaz a feltörekvő PL-csillagok álomgárdáját, és Szoboszlai Dominikot is a kezdőtizenegybe jelölte. Ahelyett azonban, hogy a magyar középpályást a "hagyományos" 8-as posztra tette volna, a 23 éves játékost inkább védekező középpályásnak nevezte.

A kissé meglepő választást magyarázva Foster elmondta:

- Itt kezd egy kicsit ellentmondásos lenni a dolog. Szoboszlai Dominikot választom a Liverpoolból. Figyeljetek, tudom, hogy ő nem a hagyományos védekező középpályás - ezt én is tudom -, hanem egy box-to-box típusú játékos. Előre megy, visszalép, keményen dolgozik. Csak annyit mondanék neki a meccs kezdete előtt, hogy 'Figyelj, ma nem az a dolgod, hogy ennyit előremenj. Maradj a középpályán, megvan a minőséged. Bízom benned, bízz bennem, tedd, amit mondok". Ezt fogja tenni. Ezt fogja tenni értem, úgyhogy őt fogom választani - élte bele magát Szoboszlai edzőjének szerepébe az egykori Manchester United-hálóőr.

Mint ismeretes, Szoboszlai pályafutása során többféle középpályás- és szélső szerepkörben is megfordult már, sőt még középcsatárt is játszott anno, de konkrétan a klasszikus 6-os poszton ritkán futballozott.

Az Empire Of The Kop liverpooli szurkoló portál szerint pedig Szoboszlai statisztikái nem feltétlenül azt sugallják, hogy jó ötlet lenne ebben a szerepkörben játszatni, hiszen azokban a mutatókban, amiket egy védekező középpályás fő erősségeinek szokás tulajdonítani (szerelések, labdaszerzések és tisztázások), az elmúlt évben, a PL-középpályások között leginkább az alsóházban szerepel.

Így nehezen tudjuk elképzelni, hogy például Arne Slot (a Pool holland edzőjelöltje - a szerk.) a közeljövőben megfogadná Foster taktikai javaslatát a magyar csapatkapitányt illetően

- teszik hozzá.

Olvastad már?
Interjú az Eb-keretbe pályázó légióssal: "Szerintem a válogatottban jobban kijövök a Fradi-játékosokkal, mint a pályán"
Saját nevelésű játékosként oroszlánrészt vállalt a kecskemétiek meneteléséből, hiszen egészen az NB III-tól kezdve az NB I-ben tavaly ezüstérmet szerző csapatig alapember volt, teljesítményére pedig Marco Rossi szövetségi kapitány is felfigyelt, sőt télen egy svájci szerződés is összejött. Szalai Gábor az elmúlt egy évben rendre tagja volt a nemzeti csapat bő keretének, de a debütálására egyelőre még nem került sor, és a csakfoci.hu-nak adott interjújában azt is elárulta, hogy akkor sem fog magába fordulni, ha nem kerül be az Eb-keretbe. Szóba került az ominózus hajhúzós szituáció is a Fradi elleni őszi bajnokiról, ami után Botka Endre azt nyilatkozta, hogy egy válogatott kerettag nem engedhet meg magának ilyet, de az is kiderült, hogy melyik topbajnokságba lehet eljutni a legkönnyebben a Lausanne-ból.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Raul Gustavo
A Corinthians már bejelentette, hogy Raul Gustavo orvosin vesz részt az FTC-nél, és azt követően aláírhat a magyar bajnokhoz.
Fradi
Raul Gustavo
A Csakfoci korábban beszámolt róla, hogy Raul Gustavo a Corinthiansból a Fradiba szerződhet. Az Üllői129 szerint a brazil játékos már meg is érkezhetett Budapestre.
ETO
Zeljko Gavric
A győriek szerződtették a dunaszerdahelyi DAC támadóját, Zeljko Gavricot.
Tovább az összes átigazoláshoz