"Utcáról beeső", ismeretlen tini edzett az angol válogatottal

Sosem játszott felnőtt meccsen, 17 évesen mégis a válogatottal gyakorolhatott a Tottenham szerencsés tehetsége.
admin 2016. november 16., szerda 8:20
Sosem játszott felnőtt meccsen, 17 évesen mégis a válogatottal gyakorolhatott a Tottenham szerencsés tehetsége.
Szerző: admin 2016. november 16., szerda 8:20

Az angol válogatott kedd este ugyan a 88. percben még 2-0-ra vezetett, végül csak döntetlennek örülhetett a Spanyolország elleni barátságos meccsen. Akadt azonban egy futballista, aki számára a háromoroszlánosok meccs előtti utolsó edzése jóval emlékezetesebb marad, mint a drámai találkozó.

Mivel az angol válogatott keretéből Wayne Rooney és Ryan Bertrand is kisebb sérüléssel bajlódott, a lábadozó Harry Kane pedig nem állt rendelkezésre, Gareth Southgate megbízott szövetségi kapitány a Tottenham U21-es csapatából kért egy mezőnyjátékost, hogy az edzésen 11 a 11 ellen tudjanak játszani. A Spurs korosztályos csapatának vezetőedzője, Ugo Ehiogu választása Dylan Duncanre, a klub 17 éves tehetségére esett.

Az 1999-es születésű középpályás a Tottenham U21-es együttesében tavaly októberben mutatkozott be, a felnőttek között azonban még sosem kapott lehetőséget, a sérüléseknek köszönhetően most mégis a felnőtt válogatottal edzhetett.

A szigetországiaknál nem számít újdonságnak a módszer, hogy hasonló esetben ismeretlen fiatalokkal töltsék fel a létszámot. Frank Lampard és Rio Ferdinand 1996-ban már edzett a nemzeti csapat felnőtt keretével, utóbbi egy évvel később, előbbi pedig 1999-ben mutatkozott csak be hivatalos mérkőzésen. Fabio Capello kapitánykodása idején az Arsenalban nevelkedett James Shea kapott hasonló lehetőséget, aki jelenleg a harmadosztályú AFC Wimbledon kapusa. A 2016-os Eb után menesztett Roy Hodgson egy évvel ezelőtt a Chelsea tehetségét, Dominic Solankét hívta meg az angol válogatott edzésére, de a későbbiekben nem  számított rá.

Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Tovább az összes átigazoláshoz