Új korszak kezdődött a Manchester Unitednél - hivatalos

Kedden hivatalosan is elkelt a Manchester United részvényeinek kisebbik hányada, ami óriási változást jelent a világ egyik legnagyobb futballklubjánál.
Csakfoci.hu 2024. február 20., kedd 22:07
Kedden hivatalosan is elkelt a Manchester United részvényeinek kisebbik hányada, ami óriási változást jelent a világ egyik legnagyobb futballklubjánál.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 20., kedd 22:07

Hivatalosan is befejeződött a brit milliárdos Sir Jim Ratcliffe és cége, az Ineos Group a Manchester United-részvények 27,7 százalékos részesedésének megvásárlásáról szóló tranzakciója.

Az egyik leggazdagabb szigetországi üzletember mintegy 1,03 milliárd fontért vásárolta be magát a klubba. A Glazer-család - amely 2005 óta a 20-szoros angol bajnok tulajdonosa - megtartja ugyan a klub többségi tulajdonrészét, de Ratcliffék átveszi a labdarúgó-üzletág irányítását.

"A Manchester United társtulajdonosának lenni nagy megtiszteltetés, és nagy felelősséggel jár" - olvasható Ratcliffe közleményében. "A mai bejelentés a tranzakció lezárását jelenti, de csak a kezdetét annak, hogy a Manchester Unitedet visszavigyük az angol, az európai és a világ labdarúgásának élvonalába, világszínvonalú létesítményekkel is szolgálva a szurkolóinknak. Az e célok elérését célzó munka a mai naptól kezdve felgyorsul."

Olvastad már?
Komoly feltétele lehet a Real Mbappé-bejelentésének, meglepő Bayern-edzőjelöltet dobtak be - külföldi körkép
A legfontosabb és legérdekesebb keddi hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Légiósok
Németh Szabolcs
Az osztrák negyedosztályú ASK Kohfidisch vezetőedzője lett Németh Szabolcs, a Haladás, a Dorog és a Soproni VSE korábbi trénere.
Kisvárda
Mario Ilievski
Két élvonalbeli csapat is érdeklődik Mario Ilievski iránt, aki a Várda kiesése esetén bizonyos feltételekkel távozhat a klubtól. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz