Továbbra is él a bizalom: Kassai marad a játékvezetők főnöke Oroszországban - sajtóhír

Ugyan korábban egybehangzóan arról írtak az orosz lapok, hogy Kassai Viktor távozik a játékvezetői bizottság éléről, ám a legfrissebb információk szerint továbbra is maradhat jelenlegi pozíciójában.
Nyikes Zoltán 2021. január 13., szerda 9:15
Ugyan korábban egybehangzóan arról írtak az orosz lapok, hogy Kassai Viktor távozik a játékvezetői bizottság éléről, ám a legfrissebb információk szerint továbbra is maradhat jelenlegi pozíciójában.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. január 13., szerda 9:15

Tavaly december elején röppent fel a hír az orosz sajtóban, hogy Kassai Viktor távozhat az orosz szövetség játékvezetői testületének élérő, a megüresedő helyét pedig nagy valószínűséggel egy másik külföldi szakember veheti át.

A sportsdaily.ru legfrissebb információja szerint azonban az Orosz Labdarúgó Szövetség (RFU) bizalma továbbra is él a korábbi játékvezető iránt, szerintük nem Kassai személyében kell keresni a hibát a bírókkal szemben továbbra is fennálló problémák miatt,

így a jövőben is a magyar szakember marad a játékvezetők főnöke.

Mint ismert, a korábban BL-döntőt is vezető Kassai 2020 januárjától dolgozik az orosz bírók élén, egyik korábbi interjújában pedig elmondta, hogy az előző évben csupán az orosz bajnokik 17 %-án volt tapasztalható valamilyen játékvezetői tévedés, ami javulás a korábbi adatokhoz képest. (MTI/csakfoci.hu)

IFFHS - Felix Brych az évtized legjobb játékvezetője, Kassai Viktor a 9.

Felix Brych lett az elmúlt évtized legjobb játékvezetője a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS), a rangsorban Kassai Viktor a kilencedik helyen végzett. Az IFFHS honlapjának beszámolója szerint a 45 éves német bíró egyetlen ponttal (141) előzte meg a török Cüneyt Cakirt (140), míg a harmadik helyre a holland Björn Kuipers (133) került.

Brych 2017-ben a világ legjobb játékvezetője lett, de az elmúlt évtizedben végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, 2019-ben és 2020-ban második, 2014-ben harmadik, 2013-ban, 2015-ben és 2018-ban pedig negyedik volt a rangsorban. Az aktív bíráskodástól 2019 decemberében visszavonult Kassai - aki 2008-ban olimpiai, 2011-ben pedig Bajnokok Ligája-döntőt vezetett - 56 ponttal végzett kilencedikként.

Az elmúlt tíz év legjobb játékvezetői az IFFHS szerint:

1. Felix Brych (német) 141
2. Cüneyt Cakir (török) 140
3. Bjön Kuipers (holland) 133
4. Niccola Rizzoli (olasz) 113
5. Nestor Pitana (argentin) 88
6. Howard Webb (angol) és Damir Skomina (szlovén) 76-76
8. Martin Atkinson (angol) 69
9. KASSAI VIKTOR 56
10. Antonio Mateu Lahoz (spanyol) 54

Olvastad már?
Megvan, melyik magyar bíró váltotta Kassait a FIFA-keretben
A FIFA frissítette a játékvezetők és az asszisztensek 2021-es besorolását. A magyar élvonalban két és fél évvel ezelőtt bemutatkozó Bogár Gergő bekerült a nemzetközi keretbe.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Igaznak bizonyultak a horvát sajtóhírek, a korábbi magyar válogatott játékos elismerte, hogy távozik a Hajduk Splittől.
NB I
Iván Alex
Holland, belga és magyar élvonalbeli csapat is érdeklődik Iván Alex, a Spartak Trnava játékosa iránt, akinek nemrég járt le a szerződése a szlovák élvonalban szereplő gárdánál - számolt be a hírről a kisalfold.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz