Történelmi jelenet: 47 ezer szurkolónak magyarázta el a VAR döntését a bíró - videó

A kínai játékvezető, Ma Ning történelmet írt a Marokkóban zajló Klubvilágbajnokságon, amikor először magyarázott el a nézőknek egy, a videoasszisztens (VAR) által meghozott döntést az Al Ahly és az Auckland City mérkőzésén.
Csakfoci.hu 2023. február 3., péntek 17:16
A kínai játékvezető, Ma Ning történelmet írt a Marokkóban zajló Klubvilágbajnokságon, amikor először magyarázott el a nézőknek egy, a videoasszisztens (VAR) által meghozott döntést az Al Ahly és az Auckland City mérkőzésén.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. február 3., péntek 17:16

Az Al Ahly a hosszabbításban 3-0-ra vezetett, amikor Taher Mohameddel szemben az új-zélandiak védője, Adam Mitchell a büntetőterület szélén szabálytalankodott. Az esetet VAR-vizsgálat követte.

A kommentátor ekkor bejelentette, hogy

miután Ma Ning játékvezető megvizsgálta a felvételeket és konzultált a kollégáival, a FIFA-tornán először fogja kihirdetni a döntést a közönségnek és önöknek is otthon. Ez lesz az első alkalom a világ labdarúgásának történetében.

Ma Ning a pálya melletti monitoron tekintette meg az esetet, majd tájékoztatta a 47 ezer fős közönséget a döntéséről a hangosbemondón keresztül. Ezt mondta a tömegnek:

A döntés szabadrúgás lesz. Az Auckland 3-as számú játékosa gólszerzési lehetőséget akadályozott meg szabálytalanul.

A 11-es így elmaradt, szabadrúgással jöhetett az Al Ahly, a játékvezető pedig felmutatta a piros lapot Mitchellnek.

Olvastad már?
A FIFA újabb meglepő terve: A bíróknak a meccsek közben kell elmagyarázniuk a VAR döntését
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) eseményein a következő egy évben tesztjelleggel a játékvezetők mikrofonon keresztül ismertetik majd a stadionban szurkolókkal és egyben a tévénézőkkel a videobíró (VAR) által vizsgált szituációk után hozott döntéseket.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr / Fehérvár
Szabó Levente
Vladimir Radenkovic, a DVTK vezetőedzője elárulta, van esély arra, hogy a fehérvári Szabó Levente maradjon a Diósgyőrnél.
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Tovább az összes átigazoláshoz