Szürreális kirúgás borzolta a kedélyeket az Arsenal-Bayern BL-meccsen: járt volna a 11-es? - videó

Lassan külön szabályt kell alkotni rá, hogy mikor tekinthető elvégzettnek a kirúgás.
Budai László 2024. április 10., szerda 9:13
Lassan külön szabályt kell alkotni rá, hogy mikor tekinthető elvégzettnek a kirúgás.
Szerző: Budai László 2024. április 10., szerda 9:13

Nem először fordul elő mostanában, hogy egy szürreális kirúgás miatt megy a vita: 11-est kell-e adni az eset után? Ezúttal az Arsenal-Bayern München BL-negyeddöntőben David Raya kapus passzolta oda a labdát Gabrielnek, aki azonban nem gondolta úgy, hogy ezzel elvégezték a kirúgást, ezért megfogta a labdát. A Bayern játékosai persze rögtön büntetőt reklamáltak, de a játékvezető nem volt ennyire szigorú.

A bajorok vezérigazgatója, Max Eberl szerint a játékvezető azt mondta neki, hogy egy negyeddöntőben nem adhat ilyen bagatell szituációért 11-est.

- Elnézést, de ez nem az én hibám, nem a mi hibánk - reagált Eberl. Thomas Tuchel szintén felháborodott, szerinte sem azt kellene nézni, hogy gyerekes hibát követett-e el valaki vagy sem, hanem hogy szabályos volt-e vagy nem.

Ugyanilyen eset fordult elő nemrégiben Mocsi Attiláék bajnokiján a török bajnokságban, ám akkor éppen az ellenkező ítélet született, és a magyar légiós csapatának ellenfele 11-est rúghatott.

Gabriel (Arsenal) handball (Longer Video)
byu/lossprn insoccer

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz