Sztárcsapat ütheti el a Fradit a kiszemelt neves edzőtől

Hollandiai sajtóhírek szerint újra "egymásra találhat" a PSV Eindhoven és korábbi játékosa, illetve edzője, a Ferencváros által is kiszemelt Philipp Cocu.
Csakfoci.hu 2024. június 4., kedd 17:39
Hollandiai sajtóhírek szerint újra "egymásra találhat" a PSV Eindhoven és korábbi játékosa, illetve edzője, a Ferencváros által is kiszemelt Philipp Cocu.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 4., kedd 17:39

Korábban a csakfoci.hu számolt be arról elsőként, hogy az új vezetőedzőjét kereső Ferencváros a korábbi holland válogatott kiválósággal, Phillip Cocuvel is felvette a kapcsolatot.  A játékosként a Barcelonával egy, míg a PSV-vel négy bajnoki címet nyert holland sztár 2008-ban vonult vissza, ezt követően edzői karrierjét a holland válogatottnál kezdte Bert van Marwijk, majd Marco van Basten szakmai stábjában, valamint ezzel egyidejűleg a PSV Eindhovennél is dolgozott Fred Rutten és Dwight Lodeweges asszisztenseként.

2012 márciusában 12 meccs erejéig megbízott edzőként irányította a PSV-t, majd 2013 nyarától öt éven keresztül volt az eindhoveniek vezetőedzője, ez idő alatt háromszor lett holland bajnok és egyszer kupagyőztes. Cocu aztán a Fenerbahce, a Derby County és a Vitesse vezetőedzője is volt, de újabb trófeákat nem gyűjtött.

Hollandiai sajtóhírek szerint most jó esély mutatkozik arra, hogy Cocu visszatérjen a PSV-hez, bár nem vezetőedzőként, hanem egy, az "átmenetet" segítő trénerként, aki teljes mértékben az első csapat és a az utánpótlás-gárdák között ingázó tehetségekkel foglalkozik.

A játékosok ezen csoportjának specifikusabb irányítása már jó ideje cél volt a holland bajnoknál, és ezt a feladatot bíznák rá a klubikonra.

Cocu és a PSV jelenleg tárgyalásokat folytat, de a holland ad.nl úgy tudja, hogy még nem született megállapodás. A PSV-nél állítólag megtisztelőnek tartja, hogy a klubikon hajlandó új szerepet vállalni, ezért igen rugalmasan és engedékenyen áll a klub az egyeztetésekhez.

Cocu pedig a cikk szerint maga is vonzónak találja a lehetőséget, hogy a következő időszakban az eindhoveni tehetségeket segíthesse. Hogy a megbeszélések hivatalos szerepvállaláshoz vezetnek-e, az valószínűleg a nem túl távoli jövőben kiderül - teszik hozzá.

Olvastad már?
A Fradi egyik edzőjelöltje egy másik csapatnál írhat alá - a City Group csapna le rá
Olasz lapértesülések szerint a Palermo nevezheti ki Alessio Dionisit, akivel a zöld-fehérek is felvették a kapcsolatot.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Paks
Tehetség érkezhet
A Csakfoci információi szerint a Haladás 18 éves játékosa, Mohos Barnabás a tolnaiaknál folytathatja karrierjét.
Tovább az összes átigazoláshoz